Decizii politice

Revoltător: Apare o nouă categorie de pensii speciale! “Privilegiul lor este povara noastră”

Revoltător: Apare o nouă categorie de pensii speciale! "Privilegiul lor este povara noastră"

Apare o nouă categorie de pensii speciale. Claudiu Năsui anunță că Guvernul readoptă o serie de pensii speciale.

Deputatul USR Claudiu Năsui afirmă că Guvernul readoptă miercuri o serie de pensii speciale. El se referă la statutul grefierilor şi al altor categorii de personal: „Guvernul PSD-PNL își reafirmă susținerea pentru pensiile speciale prin acest proiect, menținându-le în loc să le taie”.

„Guvernul readoptă azi (miercuri – n.r.) o serie de pensii speciale. Astăzi (miercuri – n.r.) guvernul are pe ordinea de zi o nouă lege a statutului pentru personalul auxiliar din sistemul de justiție. Fiind vorba de o lege care înlocuiește actualul statut și o ia de la 0, ar fi fost o ocazie perfectă să abroge o serie de pensii speciale. Este vorba de grefieri, criminaliști, specialiști IT și secretari-dactilografi criminaliști.

Guvernul PSD-PNL își reafirmă susținerea pentru pensiile speciale prin acest proiect, menținându-le în loc să le taie. O mare minciună pe care o spune PSD-PNL în legătură cu pensiile speciale este că ele trebuie desființate toate împreună. Fals. Ele au fost adoptate separat, prin legi speciale distincte, și pot fi abrogate fix în același fel. Însă PSD-PNL mint ca să tot amâne, să spună că vor să abroge pensiile speciale dar încă nu e gata una sau alta”, transmite Claudiu Năsui pe contul său de Facebook.

Pensii speciale: Privilegiul lor este povara noastră

El afirmă că „PSD-PNL au adoptat pensiile speciale pe care le-au inițiat în 2015 în câteva luni, pe bandă rulantă”.

„Când e vorba de eliminarea lor, e nevoie de timp, de discuții, și de reîntărirea lor prin noi legi. Statul român a devenit un stat al specialilor, condus de un premier care are pensia specială mai mare ca salariul. Românii plătesc prea multe taxe și impozite ca să susțină aceste privilegii. De asta când vine vorba de scăderea taxelor sufocante, ne spun că nu sunt bani. Fiecare leu dat pentru privilegiile lor trebuie plătit din buzunarele noastre, fie prin taxe, fie prin inflație. Privilegiul lor este povara noastră”, încheie Năsui.

Executivul adoptă, în ședința de miercuri, un proiect de lege privind statutul grefierilor şi al altor categorii de personal care ocupă funcţii de specialitate în cadrul instanţelor judecătoreşti, al parchetelor de pe lângă acestea şi al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice.

To Top