Decizii politice

Retrageţi legea totalitară pe care aţi gândit-o împotriva protestelor!

Acuzații uriașe pentru Lucian Bode: "Situație fără precedent în Ministerul Afacerilor Interne"

Retrageţi legea totalitară pe care aţi gândit-o împotriva protestelor, este mesajul lansat de USR pentru Lucian Bode și Nicolae Ciucă, după inițiativa acestora de modificare a Codului penal.

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, le cere premierului Nicolae Ciucă şi ministrului de Interne, Lucian Bode, să retragă legea “totalitară” pe care “au gândit-o împotriva protestelor”.

“Domnilor Nicolae Ciucă, Lucian Bode, retrageţi legea totalitară pe care aţi gândit-o împotriva protestelor. Domnilor Nicolae Ciucă şi Lucian Bode, cereţi-vă scuze pentru că aţi putut veni cu o astfel de lege.

Trebuie să cereţi scuze societăţii civile, trebuie să le cereţi scuze milioanelor de români care au îngheţat de frig la OUG13, celor agresaţi la 10 august de Jandarmeria lui Carmen Dan şi Liviu Dragnea. Să scandezi în faţa Guvernului ‘Sunteţi doi plagiatori’ nu înseamnă ‘atingerea demnităţii umane’, nici nu trebuie să ajungi la închisoare pentru asta. Să scandezi ‘Aţi dus România în topul scumpirilor, i-aţi sărăcit pe români, în timp ce de pensiile speciale nu vă atingeţi’ este adevărul. Nu trebuie să faci puşcărie pentru asta. Retrageţi legea şi cereţi-vă scuze.

Doar aşa mai puteţi repara ceva”, a scris Moşteanu, pe Facebook.

Nicolae Ciucă și Lucian Bode au propus modificarea Codului Penal

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, marţi, că, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, a depus la Senat un proiect de lege prin care limitele de pedeapsă în cazul faptelor cu violenţă se majorează cu o treime. Lucian Bode a adăugat că se propun modificări şi în legătură cu tulburarea ordinii şi liniştii publice.

“Am făcut modificări şi am schimbat abordarea în ceea ce priveşte fapta de tulburare a ordinii şi liniştii publice pentru care am majorat limitele pedepsei cu închisoarea de la 1 an la 5 ani şi am introdus elemente agravante care justifică creşterea limitelor pedepsei cu închisoarea între 2 şi 7 ani”, a explicat ministrul.

El a mai precizat că proiectul propune, totodată, majorarea pedepsei şi pentru fapta de încăierare. O altă parte a intervenţiilor pe actul normativ vizează extinderea prezumţiei legitimei apărări de la spaţiul privat la cel public. Bode a completat că se mai are în vedere eliminarea posibilităţii amenzii ca sancţiune în cazul infracţiunilor de ultraj şi ultraj judiciar, fiind prevăzută pedeapsa cu închisoarea.

To Top