Decizii politice

Rareș Bogdan, fără milă pentru jocurile de noroc: Nu-i transformați pe copii în viitori clienți ai psihiatrilor!

Rareş Bogdan, cuvinte dure la adresa colegilor din PNL: "V-aş fi călcat în picioare pe jumătate dintre voi"

Rog colegii să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat, vineri, un apel către deputații liberali să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc: „Nu-i transformați pe copii în viitori clienți ai psihologilor și psihiatrilor”.

„Opriți orice reclamă la orice formă de jocuri de noroc!! Nu-i transformați pe copii în viitori clienți ai psihologilor și psihiatrilor! Îi rog insistent pe colegii din PNL ca în Camera Deputaților să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc, indiferent de formă, dimensiune, amplasament sau suport (stradal, audio-vizual etc)”, scrie pe Facebook Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Nu putem permite ca tinerii să cadă victime acestor reclame îndoielnice

Copiii și adolescenții, adaugă el, nu au discernământul pentru a realiza cât de periculoasă este patima jocurilor de noroc, iar psihiatrii afirmă că mai mult de două treimi din cei cu dependență revin la vechiul obicei.

„Nu putem permite ca tinerii să cadă victime acestor reclame îndoielnice, care garantează (?!) câștiguri ușoare, dar îi împing să-și cedeze viitorul unei afecțiuni aproape imposibil de tratat”, încheie primvicepreședintele PNL.

Plenul Senatului a dezbătut și votat miercuri proiectul de lege prin care se interzice difuzarea la radio și TV, în intervalul orar 06:00 – 23:00, a reclamelor la jocurile de noroc.

„România se confruntă cu o problemă extrem de gravă: dependența de jocuri de noroc. Suntem invadați de reclame: pe stradă, la televizor, la meciurile de fotbal, peste tot, reclame la păcănele, reclame la pariuri sportive, reclame la jocuri de noroc și, în același timp, în comune, în sate, în orașe, în toate localitățile din România, peste tot, case de pariuri și păcănele.

Tinerii sunt invitați să vină și să joace, să își piardă banii, să își piardă agoniseală, să își distrugă familiile. Există o măsură extrem de simpă pe care Parlamentul o poate lua, și anume interzicerea reclamelor la televizor, la jocurile de noroc, așa cum s-a făcut de zeci de ani cu fumatul, și interzicea amplasării acestor păcănele și jocuri de noroc în apropierea școlilor.

Sunt proiecte de lege depuse și co-semnate de USR care, în acest moment, sunt blocate de PSD și PNL în Parlament, la care a ajuns lobby-ul operatorilor acestor păcănele cu buzunarele grase, cu profit de pe urma nenorocirii oamenilor”, a declarat, la rândul lui, și Cătălin Drulă.

Most Popular

To Top