Decizii politice

Rareș Bogdan a spus adevărul pensiile speciale: Clasa politică nu vrea să rezolve această problemă

Rareș Bogdan a spus adevărul pensiile speciale: Clasa politică nu vrea să rezolve această problemă
rares bogdan. sursa: facebook

Rareș Bogdan a recunoscut. Clasa politică, inclusiv colegii mei din coaliție, nu vrea să rezolve această problemă. E o chestiune care creează o supărare uriașă în rândul cetățenilor, a declarat prim-vicepreședinte PNL.

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a vorbit despre chestiunea pensiilor speciale, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și s-a arătat de părere că la nivelul clasei politice, inclusiv în coaliția de guvernare, nu se dorește rezolvarea problemei, cu toate că ea „creează o supărare uriașă în rândul cetățenilor români”.

Liberalul susține că el a fost „extrem de atacat pe faptul că nu s-a rezolvat decât parțial” problema pensiilor speciale.

„Sper să se trezească toți. Eu m-am trezit luându-mi-o public, apropo de subiectul pe care l-ați dezbătut cu domnia sa (economistul Mircea Coșea, invitat și el în emisiune, n.r.), legat de pensiile speciale. Spun doar că nu se dorește. Eu am fost cel care, cu bună-credință și din dorințele oamenilor, pentru a rezolva o problemă care este de inechitate și incorectitudine și care creează frustrări, supărări la nivel național, pentru 4,8 milioane de pensionari, am fost extrem de atacat pe faptul că nu s-a rezolvat decât parțial, practic, de două ori, printr-o tăiere și printr-o impozitare care au fost anulate de acțiunea Avocatului Poporului și a Curții Constituționale”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Dacă ar vrea să o rezolve, ar rezolva-o

„Eu cred că în continuare că clasa politică din România, inclusiv colegii mei aflați în coaliția de guvernare, nu vor să rezolve această problemă, simplu. Dacă ar vrea să o rezolve, ar rezolva-o”, a adăugat el.

Eurodeputatul consideră că problema pensiilor speciale „creează o supărare uriașă în rândul cetățenilor români”.

„Eu nu înțeleg de ce nu înțelege toată lumea că o plasă pe bază de contributivitate rezolvă toată această problemă, această inechitate, adică e o chestiune care creează o supărare uriașă în rândul cetățenilor români și o chestiune care se adaugă la lista lungă, la care aș pune și Schengen, care ține de respectul de sine, până la urmă, în afară de schimburile economice, care creează această stare, o stare foarte periculoasă, de lehamite și care îndeamnă la plecare din țară, ceea ce este foarte grav și foarte periculos”, a adăugat Rareș Bogdan.

 

To Top