Decizii politice

PSD pregătește o super lovitură în Guvern: Vizează toți angajații din România (SURSE)

PSD pregătește o super lovitură în Guvern: Vizează toți angajații din România (SURSE)
marcel ciolacu, sursa: facebook

PSD pregătește o serie de măsuri cu mare impact, având în vedere că vor avea premierul în anul electoral 2024. Liderii PSD s-au reunit într-o serie de ședințe neoficiale la munte și pregătesc rotativa din luna mai.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, i-a informat pe cei din PSD că pregătește un pachet de măsuri prin care va scădea taxarea muncii în România, au precizat surse din PSD pentru stiripesurse.ro.

Deocamdată, taxarea a fost redusă pentru salariul minim, dar intenția PSD este să scadă taxarea inclusiv pe salariul mediu pe economie.

Conform surselor politice, PSD ar dori ca taxarea muncii în România să ajungă la doar 15%. Această scădere se va produce gradual, iar procentul de 15% ar urma să fie atins în 2030.

PSD vrea ca munca să fie taxată mai puțin, ca în țările dezvoltate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că vrea supraimpozitarea companiilor cu venituri uriașe. În schimb, munca ar trebui să fie taxată mai puțin, ca în țările mai dezvoltate.

Totuși, președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, îl contrazice pe Marcel Ciolacu și spune că România nu are posibilitatea bugetară de a reduce taxarea pe muncă.

Nu se poate, în momente de criză, bogații să fie și mai bogați, iar săracii și mai săraci. Aici nu vorbim de mărit taxe și impozite. Cred că este momentul ca impozitarea muncii în România, de la aproximativ 47%, să înceapă să scadă.

La 3.000 de lei, asta reprezintă în jur de 600 de euro, un german plătește un impozit pe muncă în jur de 94 de euro. În România, la 3.000 de lei, un român plătește 236 de euro. Asta e diferența de impozitare a muncii într-un stat consolidat economic și România.

Este totuși greu de crezut că în România, reducerea taxării pe muncă ar aduce mai mulți bani în buzunarele angajaților. Pentru că în țara noastră, la angajare, candidatul își negociază netul, nu brutul, iar apoi compania își asumă să-i plătească contribuțiile pentru acel salariu net. De exemplu, un candidat, la angajare nu cere 5128 brut, ci 3000 net. În plus, președintele Consiliului Fiscal spune că România nu e pregătită pentru reducerea taxării pe muncă.

 

 

Most Popular

To Top