Decizii politice

PSD îşi trage partea leului! Pe cine a propus la Curtea de Conturi. Este vorba despre o fostă angajată a SRI

Propunerea legislativă: Cel mult zece persoane înregistrate cu cartea de identitate la o adresă

PSD îşi trage partea leului! S-a aflat pe cine a propus pentru o funcţie la Curtea de Conturi. Este vorba despre o fostă angajată a SRI. Ies la iveală amănunte importante din Parlament. Secretarul general al Senatului a transmis candidaturile depuse de Camelia Pricopie și Cătălin Ghinăraru pentru postul de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

Urmează audierea candidaților și votul în plen. Camelia Pricopie este suținută de PSD, conform g4media.ro. Aceasta este soția rectorului SNSPA, Remus Pricopie, fost ministru al Educației susținut de PSD.

Mai mult, Comisiile reunite de buget, finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, luni, candidatura Cameliei Pricopie pentru funcţia de consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit. Urmează ca plenul Parlamentului să voteze asupra propunerii pentru Curtea de Conturi.

Autoritatea de Audit este o instituție-cheie în gestionarea fondurilor europene. După aderarea la UE, Autoritatea de Audit are rolul de a analiza modul în care sunt cheltuite fondurile UE. Postul a rămas vacant după ce Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău, arestat preventiv într-un dosar de corupție.

Camelia Pricopie lucrează acum la BNR, potrivit CV-ului său, pe postul de consultant de strategie. Este angajată în Banca Națională din 2012. Anterior, a fost angajată ca expert la UEFIS-CDI (Unitatea executivă de finanțare a învățământului superior) în perioada 2009-2012.

PSD îşi trage partea leului!

Timp de opt ani, în perioada 1997 – 2005, Camelia Pricopie a fost chimistă la o unitate militară a SRI (UM 0232), potrivit CV-ului său.

Soțul Cameliei Pricopie este Remus Pricopie, actualul rector al SNSPA și unul dintre cei mai influenți rectori din România. În 2020, Remus Pricopie a fost propus premier de PSD și Pro România, după ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură.

În 2015, Remus Pricopie a devenit președinte al Academiei de Științe ale Securității Naționale, instituție fondată de Gabriel Oprea, potrivit HotNews.ro Mai mult, a fost ministru al Educației în guvernul Ponta, în 2012-2014, alături de Mihnea Costoiu care era ministru delegat pentru Învățământ Superior.

To Top