Decizii politice

Planul ascuns al celor de la PSD şi PNL, devoalat. Pensiile speciale, un nou motiv de scandal!

Start la pomenile electorale! Românii care primesc deja 3.000 de lei de la stat

Pensiile speciale, un nou motiv de scandal! Planul ascuns al celor de la PSD şi PNL, devoalat. Un lider al Opoziţiei dă de pământ cu strategia celor din Coaliţie. Cătălin Drulă spune că cele două partide nu vor desfiinţarea pensiilor speciale şi vin cu fel şi fel de tertipuri.

România riscă să piardă bani importanţi din PNRR pentru că nu desfiinţează pensiile speciale. Cătălin Drulă spune că cei de la Bruxelles nu înţeleg tactica celor două formaţiuni politice.

Cătălin Drulă se află zilele acestea la Bruxelles pentru o serie de întâlniri cu oficiali ai UE, informează USR. El a discutat cu comisarul pentru Coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, despre situaţia absorbţiei fondurilor europene în România şi urmează să aibă o întrevedere cu comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders.

“La Bruxelles, nimeni nu înţelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să facă rău României şi să menţină pensiile speciale şi, în acelaşi timp, să piardă bani gratis, miliarde de euro care ar trebui să ne vină prin PNRR. Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Ciolacu i-o protejează. Zilele acestea, vedem ipocrizia şi răutatea unei guvernări care pune specialii pe primul loc şi e gata să sacrifice viitorul românilor, şcolile, spitalele, autostrăzile pe care trebuie să le facem prin PNRR, doar pentru a-şi păstra privilegiile”, a declarat Drulă.

Pensiile speciale, un nou motiv de scandal!

Potrivit acestuia, USR este “singurul” partid care se opune pensiilor speciale şi este cel care a trecut eliminarea acestora în PNRR.

“Partidul extremist din Parlament tace mâlc şi este de acord cu această guvernare că specialii trebuie să aibă privilegii, alte drepturi decât noi, restul oamenilor, care primim pensie pe baza a ceea ce am contribuit. Este nedrept, este incorect, este rău pentru România că vor să menţină aceste pensii speciale”, a transmis Cătălin Drulă.

USR menţionează că, printr-o scrisoare adresată Guvernului, Comisia Europeană a avertizat că proiectul PSD – PNL “nu face nicio reformă a pensiilor speciale, având un impact foarte mic” asupra cheltuielilor bugetare în domeniu.

“Totodată, CE nu a marşat la minciuna pe care Guvernul PSD-PNL a spus-o Băncii Mondiale pentru a elimina orice discuţie despre reforma pensiilor militare. Cerem PSD-PNL, susţinuţi în tăcere de AUR, să nu mai pună interesul specialilor mai presus de binele tuturor românilor”, se arată în comunicatul USR.

To Top