Decizii politice

Noua funcție a lui Toni Greblă! Decizii cruciale înaintea alegerilor din 2024

Prefectul Capitalei a ales să fie de partea rechinilor! Nicușor Dan, acuzații incendiare pentru Toni Greblă

Mutările momentului în România! Decizii cruciale înaintea alegerilor din 2024 pentru funcţii cheie. PNL şi PSD fac rocade la cele mai importante funcţii care au legătură directă cu toate rândurile de alegeri care vor avea loc anul viitor.

Este vorba despre mutări importante în instituții cheie din România. Primul vizat este chiar Prefectul Capitalei, cel care s-a aflat, de curând, în scandal cu primarul general, Nicuşor Dan.

Actualul prefect ar urma să fie numit mâine în fruntea Autorității Electorale Permanente. Toni Greblă îi va lua locul fostului șef al instituției, Constantin Mituleţu Buică, cel care și-a dat demisia în urma acuzațiilor ANI. Ultimul nu va rămâne fără serviciu. Urmează să fie numit secretar general al instituţiei.

AEP este o instituție vitală în contextul în care, anul viitor, în țara noastră urmează 4 rânduri de alegeri. mai mult, Antena 3 CNN susţine că locul lui Greblă la Prefectură va fi luat de Diana Artene, actualul subprefect. Tot mâine va fi ales și noul șef CNA dar și înlocuitorul lui Niculae Bădălău la Autoritatea de Audit.

Propunerile pentru şefia AEP şi funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi consilier de conturi sunt audiate luni în comisiile parlamentare reunite juridice şi de buget-finanţe.

Comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat au pe ordinea de zi, începând cu ora 17.30, adresa Secretarului General al Senatului. Prin care înaintează demisia domnului Constantin-Florin Mituleţu Buică din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente şi decizia declanşării procedurii de numire a unui nou preşedinte.

Mutările momentului în România!

La comisii au fost depuse două candidaturi pentru Autoritatea Electorală Permanentă, a lui Toni Greblă, actual prefect al Capitalei, susţinut de PSD şi a Iuliei Andreea Băbeanu, din partea AUR.

Toni Greblă a fost de-a lungul timpului senator PSD, secretar general al Guvernului, judecător al Curţii Constituţionale şi deţine în prezent funcţia de prefect al Capitalei, din partea PSD.

Pe 10 februarie, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act de demisia lui Cristian Mituleţu-Buică din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. Pe 11 ianuarie, preşedintele AEP Constantin Mituleţu-Buică a demisionat din această funcţie.

Decizia sa a venit după ce Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul său, acuzându-l de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

To Top