Decizii politice

Ministrul care va fi dat afară din Guvern! Marcel Ciolacu a făcut scandal, banii românilor sunt în joc

Ministrul care va fi dat afară din Guvern! Marcel Ciolacu a făcut scandal, banii românilor sunt în joc
Marcel Ciolacu Sursa foto Facebook

Ministrul care va fi dat afară din Guvern! Marcel Ciolacu a făcut scandal, banii românilor sunt în joc. Sunt probleme uriaşe în PSD din cauza unui important om din Guvern. Şeful formaţiunii a trecut la ameninţări şi şi-a băgat colegii în şedinţă.

Marcel Ciolacu a bătut cu pumnul în masă. Este total nemulţumit de legea pensiilor făcută de ministrul Muncii, Marius Budăi. I-a transmis că noua lege este proastă şi că ar trebui să-şi dea demisia.

Mai mult, Marcel Ciolacu a spus clar. Dacă această lege nu va trece el nu-şi va asuma funcţia de premier al României, conform Realitatea Plus. Totul după ce Banca Mondială a venit cu un nou raport. Instituţia spune că proiectul inițiat de Guvern nu ține cont de reformele trecute în PNRR.

Potrivit unor surse, social-democrații iau în calcul să îl schimbe pe Marius Budăi de la Ministerul Muncii. Între timp, Marcel Ciolacu amenință că nu va prelua șefia Guvernului dacă nu va fi rezolvată problema.Într-o ședință care a ținut mai bine de două ore, social-democrații l-au criticat pe ministrul Muncii.

Ministrul care va fi dat afară din Guvern!

Principalul om care l-a pus la zid pe ministru a fost chiar Marcel Ciolacu. Mai mul, şi Lia Olguța Vasilescu i-ar fi cerut ministrului să își asume că a făcut o lege proastă. Ciolacu i-a amenințat pe social-democrați că nu va accepta funcția de premier dacă proiectul de reformă a pensiilor speciale va fi contestat de oficialii europeni. Proiect care este deja criticat de Banca Mondială.

Reforma pensiilor speciale este jalon în PNRR. Acesta trebuia îndeplinit încă de la finalul anului trecut. Guvernul a obținut o amânare până la depunerea cererii de plată la Bruxelles, 15 martie. Banii nu vor fi virați decât dacă politicienii români au îndeplinit reformele asumate în fața oficialilor europeni.

To Top