Decizii politice

Ministrul care va fi dat afară din Guvern! Greşeala uriaşă care ne poate costa miliarde de euro

Ministrul care va fi dat afară din Guvern! Greşeala uriaşă care ne poate costa miliarde de euro

Ministrul care va fi dat afară din Guvern! Greşeala uriaşă care ne poate costa miliarde de euro. Este vorba despre ministrul Muncii, Marius Budăi. De la reforma pensiilor speciale i se trage lui Budăi, dar şi României. Noua lege nu a fost făcută cum trebuie şi ţara noastră riscă să piardă miliarde de euro din PNRR.

Chiar Marcel Ciolacu şi cei din PSD sunt nemulţumiţi de activitatea lui Marius Budăi. Voci din PSD îl vor afară din minister. Răspunsul tranșant al Comisiei Europene, cum că pensiile militare sunt speciale, mai rău a pus gaz pe foc. Nu mai e cale de întoarcere.

Luna viitoare, ministrul Muncii trebuie să prezinte noua lege a pensiilor. Revizuirea vizează toate pensiile speciale, inclusiv a celor militare, cu scopul de a le alinia cu principiul contributivităţii. Totul face parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului public de pensii.

Ministrul care va fi dat afară din Guvern!

Acesta este un element cheie al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. În precizarea trimisă de Comisia Europeană scrie negru pe alb că. Pentru a beneficia de fondurile europene, România trebuie să îndeplinească “satisfăcător” angajamentele asumate. Să schimbe modul în care sunt calculate pensiile de serviciu.

Cu toate acestea, pentru ca România să primească fondurile alocate prin Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), aceasta trebuie să îndeplinească satisfăcător reformele referitoare la pensiile speciale la care țara s-a angajat prin acest plan.

To Top