Decizii politice

Milioane de români vor primi 700 de lei de la stat de la 1 februarie. Nicolae Ciucă anunță începutul programului

Milioane de români vor primi 700 de lei de la stat de la 1 februarie. Nicolae Ciucă anunță începutul programului

Ttichetele în valoare de 700 de lei urmează a fi distribuite de la 1 februarie, a anunțat Nicolae Ciucă în ședința de Guvern de astăzi, 26 ianuarie.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că tichetele de energie vor fi distribuite începând de la 1 februarie. Acestea vor putea fi folosite de beneficiari chiar de acasă cu ajutorul cititoarelor electronice pe care le-au primit poștașii.

„Tichetele în valoare de 700 de lei urmează a fi distribuite de la 1 februarie”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de joi.

Prim-ministrul a vorbit despre modalitatea în care cardurile pot fi folosite de beneficiari.

„Începând cu 20 februarie vor putea să facă plățile, iar aici apare chestiunea de noutate, este o facilitate cu care venim în sprijinul cetățenilor, plata se poate face la poștă sau la poștași cu ajutorul unor cititoare electronice”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Distribuirea cardurilor de energie se va face prin Poșta Română. Patru milioane de români sunt pe listele de beneficiari întocmite de autorități.

Nicolae Ciucă anunță o creștere a PIB-ului de 50 de miliarde de euro

Creșterea Produsului Intern Brut în anul 2022 este egală cu valoarea PIB-ului din anul 2002, adică de aproximativ 50 de miliarde de euro, a spus, joi, premierul Nicolae Ciucă, citând datele Comisiei Naționale de Prognoză.

„Creșterea PIB-ului este una semnificativă și doresc să subliniez că în comparație cu anul 2021 avem o creștere în valoare nominală a PIB-ului de aproximativ 50 de miliarde de euro. Mai exact, 49 de miliarde de euro. Este o creștere semnificativă. Uitându-mă pe cifre, creșterea din anul 2022 este egală cu valoarea PIB în anul 2002”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, chiar și în condițiile de criză, s-a reușit ca de la o estimare de aproximativ 1.396 de miliarde de euro să se realizeze 1.427 de miliarde.

„Practic și estimarea a fost depășită cu aproximativ 8,5 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că a existat o activitate susținută la nivelul fiecărui minister,” a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că recunoaște și rolul pe care investițiile străine le-au avut în economia românească în 2022, dar și partea de eficiență în absorbția fondurilor europene.

„Reiterez valoarea de 11,3 miliarde de euro care au intrat în țară anul trecut, care de asemenea au avut o contribuție substanțială la această creștere economică în anul 2022. Vreau să subliniez că procentul creșterii reale a PIB-ului este de 4,9. Ultima estimare era de 4,6%”, a mai spus premierul.

Potrivit acestuia, pentru anul 2023 sunt date pozitive: economia României are o prognoză favorabilă în care se estimează că o creștere de 2,8%.

 

To Top