Decizii politice

Mega programul de un miliard de euro la care lucrează ministrul PSD al Finanțelor

Mega programul de un miliard de euro la care lucrează ministrul PSD al Finanțelor
Adrian Caciu. sursa: facebook

Lucrăm la un program de peste 1 miliard euro pentru susținerea producătorilor români de hrană, a anunțat ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu.

Ministerul Finanțelor lucrează la un program de finanțare de peste 1 miliard euro pentru susținerea producătorilor români de hrană, spune ministrul Adrian Câciu.

„În prezent, lucrăm la un program de finanțare de peste 1 miliard euro vizând susținerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană – de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui, dar și lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producție cât mai reduse”, a spus Adrian Câciu.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței “Contextul economic și legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România”, organizată de Carmistin și Asociația Fermierilor din România.

Ministrul PSD al Finanțelor anunță că actualele măsuri guvernamentale vor fi completate de noi inițiative de finanțare

Ministrul Finanțelor a subliniat faptul că statul român va continua finanțarea sectorului suinelor prin programe consolidate, suplimentare celor din fonduri europene. A anunțat că actualele măsuri guvernamentale vor fi completate de noi inițiative de finanțare, adaptate mai bine nevoilor pieței interne.

A transmis participanților să nu rateze momentul pe care România îl are în prezent din perspectiva posibilităților de finanțare, care trebuie concretizate în piață și în evoluția acesteia. Ministrul a accentuat prioritizarea pieței interne prin toate măsurile avute în vedere, inclusiv prin adaptarea regulilor europene în folosul industriei românești.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că o scădere a preţurilor ar putea să se producă după jumătatea acestui an în măsura în care guvernanţii vor interveni cu măsuri care să conducă la acest rezultat.

El a răspuns astfel întrebat când se pot aştepta românii la scăderi de preţuri, în condiţiile în care inflaţia înregistrează o uşoară scădere.

“Eu cred că prin mai multe măsuri o să avem acest răspuns undeva după jumătatea anului. Prin mai multe măsuri, nu scad natural dacă nu le ajutăm”, a declarat Adrian Câciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

To Top