Decizii politice

Marcel Ciolacu va face scandal! Anunţul incredibil al liberalilor. Coaliţia, în pericol

Marcel Ciolacu va face scandal! Anunţul incredibil al liberalilor. Coaliţia, în pericol

Marcel Ciolacu va face scandal! Anunţul incredibil al liberalilor. Coaliţia, în pericol. Unul dintre liderii PNL a venit cu declaraţii care vor provoca iritare ăn rândul celor de la PSD. Europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat că în coaliția de guvernare nu sunt conflicte. Nu neagă însă discuțiile în contradictorii care nu pun în pericol stabilitatea alianței.

Cristian Bușoi susține că în aceste momente, pentru liberali linia roșie este schimbarea sistemului de impozitare. Impozitul progresiv, atât de dorit de PSD, nu este pe placul liberalilor.

„Nu sunt conflicte, sunt discutii în contradictoriu, dar nu pun în pericol stabilitatea coaliției de guvernare. Avem fiecare partid, înainte de calculele electorale, o responsabilitate față de țară mai ales într-un context dificil. Înainte de orice dezbatere (din coalitie) se aduce în dezbatere contextul geopolitic. Cred că ambele partide înteleg că trebuie să ducă la bun sfârșit acest acord de guvernare”, a declarat Cristian Bușoi, la Antena 3 CNN.

Europarlamentarul a vorbit și despre alegerile de anul viitor. Acesta a subliniat faptul că în ciuda tuturor declarațiilor politice pe care liderii coaliției de guvernare le fac pe acest subiect, cursa de anul viitor va fi una strânsă.

”Evident că în 2024 va fi o competitie, va incepe la europarlamentare, va continua la locale, parlamentare, iar funcția de președinte e extrem de improtantă și fiecare partid, orice ar declara public, își dorește să dea președintele”, a mai spus europarlamentarul.

Cristian Bușoi a menționat faptul că pentru PNL în aceste momente mărul discordiei este impozitul progresiv. ”Pentru noi linia roșie e impozitul progresiv. Am mai avut în România, aveam foarte mare evaziune fiscală. Că unica și-a dovedit utilitatea și bugetul României a fost într-un bun echilibru și o dezvoltare constantă”, a conchis Bușoi.

Marcel Ciolacu va face scandal!

Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, este de părere că introducerea impozitului progresiv în România ar reprezenta o schimbare fundamentală a regimului fiscal, care nu poate fi decisă de un singur om.

Președintele Consiliului fiscal a făcut câteva precizări importante privind măsura de introducere a impozitului progresiv în România. „Aceea e o schimbare fundamentală a regimului fiscal, trecerea de la, să spunem, cota unică, care nu mai există, că nu mai avem cotă unică, la o impozitare progresivă. Noi avem o cotă regresivă în România, ceea ce nu e în regulă. O schimbare radicală a regimului fiscal prin trecerea la impozitarea progresivă nu este decizia unui om, nu poate să facă așa ceva.

Un premier, oricât ar fi de strălucit, de luminat, de bun specialist, nu poate. Este o decizie politică care privește coaliție, admițând că va rămâne această coaliție. Nu se poate, pentru că premierul, dacă nu ar fi suficient de persuasiv sau… În primul rând, nu poate să impună un singur om așa ceva, chiar dacă el provine de la partidul care reprezintă grosul într-o coaliție prin numărul de parlamentari”, a declarat preşedintele Consiliului Fiscal la Antena 3.

To Top