Decizii politice

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei!

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei!

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îi acuză pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi pe cel al PSD, Marcel Ciolacu, că “vor să dea liber la furat până la 250.000 de lei”, după ce Senatul a adoptat un proiect conform căruia pragul pentru abuzul în serviciu se stabileşte la această sumă.

“Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei. PSD şi PNL au votat la Senat un nou prag la abuzul în serviciu. Comiţi un prejudiciu de 250.000 de lei? Ai scăpat. E legea care ne-a scos în stradă, cu sutele de mii, în 2017. E legea pe care am oprit-o atunci. Aşa cum trebuie să facem şi acum. Urmează Camera Deputaţilor şi ne vom lupta să nu treacă aşa ceva. Vă chem alături de mine şi USR să punem presiune pe coaliţia asta a hoţiei şi sărăciei”, a scris Drulă, pe Facebook.

“Nu mai au nicio limită”

El a menţionat că votul vine “în aceeaşi zi în care, tot la Senat, au refuzat să elimine” pensiile speciale.

“Alegerea lor e făcută: preferă să îşi apere specialii decât să luăm miliarde de euro din PNRR. Nu mai au nicio limită”, a menţionat liderul USR.

Deputatul Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei, a anunţat că USR a propus un prag valoric pentru abuzul în serviciu la nivelul unui salariu minim pe economie, “pentru că statul nu poate susţine în mod serios că munca unui om pe o perioadă de o lună este un fleac”, o valoare care poate fi ignorată.

“Iohannis şi Predoiu desăvârşesc ce a început în 2017 Dragnea”, a scris şi deputatul USR, pe Facebook.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

UPDATE: Reacția lui Marcel Ciolacu

Ministerul Justiţiei trebuie să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu opiniile specialiştilor în drept, afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu.

“PSD rămâne consecvent şi va vota în Camera Deputaţilor, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniştii din justiţie.

Modificarea Codurilor penale este jalon în PNRR şi trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie”, a scris Ciolacu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

To Top