Decizii politice

Legea care a stârnit un scandal uriaş, retrasă! Cum se justifică iniţiatorul acesteia

Vești bune pentru mamele care au copii mai mici de 5 ani. Legea pe care a propus-o PNL în Parlament

Legea care a stârnit un scandal uriaş a fost retrasă! Acum a ieşit la rampă iniţiatorul acesteia, un senator al celor de la PNL. S-a aflat cum se justifică liberalul Daniel Fenechiu. Acesta a anunţat că renunță la proiectul prin care SRI și STS urmau să asigure securitatea cibernetică a portalului avocaților după reacțiile din spațiul public.

Acest proiect de lege a stârnit furia celor din breaslă. Proiectul lui Fenechiu a atras criticile avocaților și ale societății civile din cauza prevederilor legate de securitatea cibernetică.

Documentul stabilește realizarea unui portal prin care asociația profesională a avocaților să-și digitalizeze activitatea cu ajutorul SRI și STS. „Cererea de retragere din circuitul legislativ a Propunerii legislative privind serviciile profesionale efectuate de avocat in format electronic- B47/2023, a fost inregistrata la Biroul Permanent al Senatului. Dupa ce Biroul Permanent va lua act de cerere, propunerea va fi retrasa si arhivata”, a anunțat senatorul pe pagina sa de Facebook.

Legea care a stârnit un scandal uriaş, retrasă!

Fenechiu și-a motivat demersul prin dorința inițiatorilor de a nu compromite perspectiva digitalizării profesiei de avocat. Senatorul PNL nu este la prima formaţiune politică în care este înscris. A devenit cunoscut publicului larg în partidul lui Dan Diaconescu, PPDD. Apoi, şi-a format un alt partid, PND. Ultima formaţiune politică a fuzionat în urmă cu mai mulţi ani, cu PNL.

To Top