Decizii politice

Ipocrizia PSD-PNL. Creează încă 200 de posturi la ANPC în timp ce vorbesc românilor de tăieri

Ce funcție va avea Nicolae Ciucă! Ciolacu a spus în direct la TV: Îmi asum ceea ce v-am spus

În timp ce vorbesc despre îngheţarea salariilor şi chiar despre impozite majorate, doar ca să nu se atingă de privilegiile specialilor şi de sinecuri, PSD şi PNL creează 200 de noi posturi la stat, la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), conform unui comunicat de presă al USR.

Aşa cum au făcut şi cu alte ocazii când au vrut să introducă pe uşa din dos noi sinecuri, sporuri sau majorări discreţionare de salarii în unele instituţii, PSD şi PNL s-au folosit de o ordonanţă de urgenţă veche, în legea căreia de aprobare au introdus creşterea numărului de posturi la ANPC.

Concret, este vorba despre OUG 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, iar în raportul cu 191 de amendamente admise au strecurat şi pe cel potrivit căruia numărul maxim de posturi al ANPC se suplimentează cu 200 de posturi, pentru “îndeplinirea atribuţiilor”.

“În timp ce spun că vor să strângă cureaua, să limiteze cheltuielile statului şi să îngheţe posturile, PSD şi PNL au adăugat, astăzi, încă 200 de posturi la ANPC. Una zic, alta fac. Ar trebui să pună pozele liderilor PSD şi PNL în dreptul definiţiei din dicţionar a cuvântului Ťipocrizieť. Să le fie ruşine!”, declară deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

USR solicită PSD şi PNL să înceteze risipa din banii publici. Aproape în fiecare şedinţă a plenului Camerei Deputaţilor sunt introduse spre dezbatere proiecte prin care sunt sporite cheltuielile statului. În acest moment, sunt doar la un pas de votul în Camera Deputaţilor proiecte care: introduc noi pensii speciale pentru personalul Curţii de Conturi, majorează salariile şi acordă sporuri celor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), dau undă verde majorărilor de salarii în prefecturi şi la operatorii economici cu specific feroviar, chiar dacă aceştia sunt pe pierdere.

Oprirea risipei prin eliminarea cheltuielilor aberante cu sinecurile pentru oamenii de partid şi cu privilegiile specialilor este una din cele cinci soluţii corecte propuse de USR Coaliţiei PSD-PNL pentru depăşirea crizei scumpirilor.

To Top