Decizii politice

Încearcă să pună cătuşe românilor bolnavi! Decizia care se pregătește chiar acum: O nouă formă de poliţie politică!

Propunerea legislativă: Cel mult zece persoane înregistrate cu cartea de identitate la o adresă

PNL încearcă să instaureze o nouă formă de poliţie politică pentru a teroriza românii aflaţi în concediu medical, conform unui comunicat al USR.

După nenumăratele agresiuni politice şi sociale, PNL pregăteşte românilor un nou instrument prin care să-i terorizeze. Ca şi în multe alte ocazii similare marcate de dispreţul la adresa populaţiei, am constatat şi de această dată că şefa PNL Sibiu este principalul susţinător al ideii unor controale ale poliţiei la domiciliul celor care se află în concediu medical.

USR le atrage atenţia celor care încearcă să pună cătuşe românilor bolnavi că înflăcărarea cu care susţin acest demers ar fi potrivită unor cauze mult mai utile acestei naţiuni. Ne gândim, de exemplu, la eliminarea pensiilor speciale, o măsură cu care PNL s-a lăudat deşănţat în campania electorală şi pe care acum a dat-o uitării, menţinând acest sistem discriminatoriu în ciuda nemulţumirii profunde a populaţiei.

Banii pe care bugetul i-ar câştiga prin eliminarea acestor pensii privilegiate ar fi suficienţi pentru a plăti românilor toate concediile medicale pe care guvernanţii le consideră prea costisitoare. USR îi avertizează pe români că, dacă PNL va reuşi să-şi ducă la capăt intenţia, nu vor mai putea să iasă nici până la chioşcul de pâine sau până la farmacie, de teamă că Raluca Turcan le va bate la uşa apartamentului însoţită de doi-trei poliţişti.

Poliţia concediilor medicale, o altă formă a a-i îngrozi pe români

Din păcate, acest tip de gândire ne aminteşte de tristul partid comunist şi de liderii acestuia care foloseau ca principal instrument de supunere a populaţiei teroarea militarizată. Orice sociolog ar putea să confirme faptul că, în astfel de situaţii, cu astfel de măsuri specifice unei dictaturi, oamenilor le este frică inclusiv de gesturile fireşti pe care le pot face în viaţa de zi cu zi. Să ne amintim cum românilor le era teamă să circule pe stradă, să spună glume, să se întâlnească cu prietenii, pentru că partidul unic îşi împuternicise poliţia politică să le inducă teama de sistem. Acum ni se pregăteşte o nouă măsură de acest tip: poliţia concediilor medicale, o altă formă a a-i îngrozi pe românii care, în multe cazuri, vor prefera să renunţe la un drept al lor şi vor prefera să muncească bolnavi, epuizaţi, uneori punându-şi în pericol colegii, pentru ca nu cumva un poliţist zelos să îi amendeze şi să-i pună, bineînţeles, să restituie şi banii cuveniţi.

“Dincolo de aceste semnale politice periculoase, trebuie să spunem clar că bugetul concediilor medicale ar putea fi mult mai bine administrat dacă întreg procesul de acordare a concediilor medicale s-ar derula corect. Asta ar însemna însă ca România să fie administrată de oameni competenţi. Corupţia, pe care PNL şi PSD au tolerat-o şi au încurajat-o de-a lungul celor peste 30 de ani de când conduc România, este cea care trebuie vizată de măsurile guvernanţilor, prin legi şi prin aplicarea acestora, şi nu oamenii simpli, care nu fac altceva decât să muncească şi să se bucure de dreptul pe care şi l-au câştigat prin plata contribuţiilor sociale şi de sănătate. În locul unei poliţii a concediilor medicale ar fi mult mai potrivită o poliţie a politicienilor impostori, care câştigă nejustificat salarii şi pensii speciale plătite din taxele şi impozitele românilor”, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu preşedinte USR Sibiu.

To Top