Decizii politice

Greşeala uriaşă care afectează toată România! Cine este vinovat pentru gaura de zeci de miliarde din buget. Este extrem de grav

Dezvăluiri incredibile din interiorul PNL! Un deputat a acceptat să rupă tăcerea: Multor colegi le e frică să vorbească

Greşeala uriaşă care afectează toată România! S-a aflat cine este vinovat pentru gaura de zeci de miliarde din buget. Este extrem de grav. Gheorghe Ialomiţeanu, vicepreşedinte PMP afirmă că principalul vinovat pentru minusul de 20 miliarde lei la bugetul de stat este Adrian Câciu.

Liderul PMP spune că Adrian Câciu are responsabilitatea întocmirii bugetului şi execuţia bugetară. El mai spune că PNL şi PSD culeg roadele ordonanţelor date anul trecut prin care s-au majorat impozitele. Astfel, s-au anulat facilităţile fiscale, lovind în firmele care încercau să-şi revină după pandemie.

”PMP arată că principalul vinovat pentru minusul de 20 miliarde lei la bugetul de stat este Adrian Câciu deoarece acesta are responsabilitatea întocmirii bugetului şi execuţia bugetară. Nu mediul de afaceri, nu marii contribuabili sunt vinovaţi pentru că s-au confruntat cu preţuri la energie electrică şi la gaz chiar şi de 3 ori mai mari faţă de anul trecut, şi nici cu dobânzi exagerate la credite”, transmite vicepreşedintele PMP.

Gheorghe Ialomiţianu afirmă că ”PNL şi PSD culeg roadele ordonanţelor date anul trecut prin care s-au majorat impozitele şi au anulat facilităţile fiscale, lovind în firmele care încercau să-şi revină după pandemie”.

Fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu îi mai aduce aminte lui Adrian Câciu că, în perioada elaborării bugetului de stat, a ignorat recomandările specialiştilor care au susţinut că veniturile bugetare au fost supraevaluate şi cheltuielile bugetare au fost subevaluate.

Greşeala uriaşă care afectează toată România!

“S-au ignorat semnalele venite din economie, respectiv reducerea consumului privat, deoarece puterea de cumparare a populaţiei a scăzut, având efecte majore asupra încasărilor din TVA şi din accize. Ministerul de Finanţe în loc să suspende măsurile fiscale care au lovit în întreprinderile mici şi mijlocii, continuă să aplice aceste măsuri care au avut ca efect încasări bugetare mai mici decât anul precedent”, a declarat Gheorghe Ialomiţeanu, vicepreşedinte PMP.

PMP solicită coaliţiei PNL-PSD-UDMR să sprijine mediul de afaceri prin scheme de ajutor de stat cu sume de la bugetul de stat şi din fonduri europene. Guvernul României nu se poate plânge de lipsa resurselor financiare deoarece România dispune de fonduri europene de peste 80 de miliarde Euro. Cum atragem aceste fonduri ar trebui să fie preocuparea guvernanţilor şi nu promisiunile fără acoperire, mai spune PMP.

To Top