Decizii politice

George Simion aruncă bomba în Parlament! Prima decizie luată în scandalul legat de Victor Pițurcă

George Simion aruncă bomba în Parlament! Prima decizie luată în scandalul legat de Victor Pițurcă

Se iau primele decizii în Parlament după scandalul achizițiilor din pandemie, scandal ce îl are în centru pe Victor Pițurcă. Astfel, George Simion anunță că AUR solicită întrunirea activității comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din pandemie.

George Simion, președintele AUR, a solicitat conducerii comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei să demareze lucrările acesteia în cel mai scurt timp, astfel încât cei responsabili să vină să ofere explicații în fața parlamentarilor cu privire la achizițiile din pandemie.

„Tragem un semnal de alarmă asupra unei comisii înființate de AUR – comisia de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei. Această comisie nu funcționează. Cu greu am reușit în decembrie anul trecut să votăm o conducere. Această comisie nu se va întruni nici săptămâna aceasta. Sperăm, prin președintele care a fost desemnat de la PSD, în ciuda cutumei că președintele revine grupului parlamentar care inițiază comisia de anchetă, ca lucrările acestei comisii să demareze, să vedem contracte, să vedem concret, în fața parlamentarilor, persoanele responsabile de achiziții”, spune George Simion.

George Simion: Ne-am împrumutat cu sume record pentru a acoperi aceste achiziții

El amintește de cazul Pițurcă.

„Ați văzut arestarea lui Victor Pițurcă și a șefului de la Romarm. E poate a mia parte din jaful care s-a întâmplat în timpul pandemiei. Sub pretextul restricțiilor, sub pretextul stării de urgență și a stărilor de alertă repetate s-a produs un atentat la siguranța economică a României, a fost devalizat bugetul, ne-am împrumutat cu sume record pentru a acoperi aceste achiziții care încep de la măști, continuă cu izolete și, cireașa de pe tort, vaccinurile – peste 100 de milioane de doze”, încheie liderul AUR.

Victor Pițurcă le-a spus jurnaliștilor prezenți în fața sediului DNA că nu poate oferi detalii din dosar. De asemenea, el a făcut semne unui cetățean care îi cerea socoteală în legătură cu acuzațiile din dosar.

Victor Pițurcă a fost eliberat marți dimineață după ce i-a expirat ordonanța de reținere. Procurorii l-au plasat pe Pițurcă sub control judiciar.

„Nu am nicio treabă cu această afacere”, a declarat Victor Pițurcă la ieșirea din arest.

Pițurcă a fost reținut luni pentru 24 de ore în dosarul privind achiziționarea de măști pentru Ministerul Apărării Naţionale.

To Top