Decizii politice

Este incredibil: Statul și-a înfipt mai adânc bocancii în administrarea fondurilor de pensii

PNL nu mai are nimic de-a face cu democrația! Acuzații extrem de dure la adresa liberalilor

Statul și-a înfipt mai adânc bocancii în administrarea fondurilor de pensii, spune profesorul de economie Bogdan Glăvan, într-un comentariu legat de decizia contestării la CCR a modificărilor cerute de PSD și PNL.

Forța Dreptei și USR au atacat la CCR noua lege care supra-reglementează fondurile de pensii.

Statul ar fi trebuit, conform PNRR, să permită încă de acum un an fondurilor de pensii să își diversifice investițiile, ca să obțină un randament mai mare și să ne poată oferi o pensie mai mare la bătrânețe.

În loc să facă asta, statul și-a înfipt mai adânc bocancii în administrarea fondurilor de pensii, un demers gratuit și toxic. Pentru a-i descuraja pe administratori să mai rămână aici.

Niște dinozauri comuniști visează la naționalizarea pilonului 2 de pensii

Despre lucrurile acestea s-a vorbit cam puțin, sunt aspecte tehnice la mijloc, însă un lucru e clar: niște dinozauri comuniști visează la naționalizarea pilonului 2 de pensii și fac tot ce pot pentru a-l compromite.

România ar fi trebuit să aibă super-fonduri de pensii, să aibă o piață de capital dezvoltată, cu multe companii listate, și pe noi părtași indirecți la această acumulare de capital. Dar nu se dorește.

Dacă omul este proprietar, atunci el nu mai depinde de Ciolacu sau de Budăi.

Deputaţii neafiliaţi, membri ai formaţiunii Forţa Dreptei, alături de cei din USR au atacat la Curtea Constituţională legea PSD-PNL care introduce noi obligaţii pentru fondurile de pensii private din România şi pentru administratorii acestora, susţinând că “legea va produce pierderi fondurilor de pensii private şi va determina retragerea acestora din România”.

“Nu putem avea încredere într-o iniţiativă legislativă promovată de PSD, duşmanul pensiilor private din România, care nu este la prima tentativă de desfiinţare a acestor fonduri, acum şi cu susţinerea foştilor colegi din PNL. Se forţează ieşirea administratorilor de fonduri de pensii private din România şi se creează condiţiile pentru obligarea acestora să investească banii noştri, ai celor 7 milioane de contribuabili de la Pilonul II de pensii private, în companii deţinute de stat.

Cine ar putea accepta ca banii lui de pensie sa fie investiţi într-o companie de stat, administrată, de exemplu, de o coafeză numită de PSD într-un consiliu de administraţie, în loc de o companie privată care produce profit în domenii de viitor?”, transmite deputatul Ionel Dancă, membru al Forţa Dreptei, într-un comunicat de presă.

To Top