Decizii politice

Dispar pensiile speciale?! “Acest capitol să fie odată închis pentru totdeauna în România”

Supriza uriaşă pregătită înaintea alegerilor din 2024! Pe cine vrea Marcel Ciolacu să impună la şefia AEP. Implicaţiile sunt majore
marcel ciolacu, sursa: facebook

Problema pensiilor speciale pare să se apropie de un final. Din punctul de vedere al PSD, prioritatea numărul unu sunt pensiile speciale, conform declarațiilor făcute de MArcel Ciolacu. La scurt timp după aceste declarații, PNL a venit cu reacții pe același subiect.

Marcel Ciolacu a afirmat că din punctul de vedere al social-democraţilor, prioritatea numărul unu o constituie legile speciale şi a adăugat că PSD vrea, împreună cu Ministerul Justiţiei, să găsească forma constituţională „ca acest capitol cu pensiile speciale să fie odată închis pentru totdeauna în România”.

„Din punctul nostru de vedere, prioritatea numărul unu sunt pensiile speciale şi aşteptăm, împreună cu Ministerul Justiţiei, să găsim forma constituţională ca acest capitol cu pensiile speciale să fie odată închis pentru totdeauna în România”, a declarat Marcel Ciolacu, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Stroe: Legile Educaţiei şi proiectul privind pensiile speciale, printre priorităţile PNL

Legile Educaţiei, proiectul privind pensiile speciale şi creşterea pragului de la care sunt impozitate pensiile se numără printre priorităţile legislative ale liberalilor din prima sesiune parlamentară a acestui an, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

“Dintre priorităţile PNL în această sesiune parlamentară aş enumera: pachetul de legi ale educaţiei, care reprezintă, practic, materializarea celui mai important proiect prezidenţial, “România educată”, şi ne dorim ca în această sesiune parlamentară să avem adoptată această lege şi, bineînţeles, să se materializeze angajamentul de reformă în zona învăţământului, pe care această coaliţie l-a luat şi care este şi un important reper în ceea ce priveşte PNRR”, a afirmat Stroe după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL.

Ionuţ Stroe a mai spus că PNL îşi propune în această sesiune parlamentară creşterea pragului pentru impozitarea pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei.

“Ştiţi foarte bine că este un proiect la care ţinem foarte mult. Este un proiect care încearcă să compenseze parte din puterea de cumpărare care a scăzut ca urmare a creşterii accelerate a preţurilor generate de inflaţie în ultimul timp pentru cei defavorizaţi. La fel, cele mai multe proiecte vin să susţină angajamentul în raport cu condiţiile din PNRR. Sunt foarte multe proiecte care trebuie să promovate în directă relaţie şi sincronizare cu Guvernul României şi tocmai pentru a prioritiza acest program şi pentru a beneficia de pe urma fondurilor care ne stau la dispoziţie”, a arătat Stroe.

To Top