Decizii politice

Decizie scandaloasă a unui ministru! Acuzaţii grave la adresa omului lui Klaus Iohannis din Guvern

S-a aflat cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis! Surpriză uriaşă înaintea alegerilor prezidenţiale. Este dezvăluirea momentului
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Decizie scandaloasă a unui ministru! Le taie vacanţa copiilor. Acuzaţii grave la adresa omului lui Klaus Iohannis din Guvern. Ies la iveală amănunte absolut uluitoarea despre unul dintre oamenii din Guvernul lui Nicolae Ciucă. Totul a devenit public în urmă cu puţin timp.

Ligia Deca, şefa de la Educaţie, fost om de bază în echipa lui Klaus Iohannis, are parte de acuzaţii incredibile. Totul vine din partea şefei Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună.

Ministerul Educației, condus de fostul consilier prezidențial Ligia Deca, ține la secret proiectele noilor Legi ale Educației. Dudună spune că e inadmisibil, ilegal și nedemocratic ca aceste legi să nu fie cunoscute de oamenii care vor trebui să le aplice.

Mai mult, Dudună a respins ca fiind o manipulare și o minciună informația că România va pierde bani din PNRR dacă aceste proiecte de legi nu vor fi adoptate mai repede. Aceasta a insistat că e absolut obligatoriu ca proiectele să fie publicate și dezbătute înainte de a fi adoptate.

Reprezentanta elevilor a criticat faptul că aceștia sunt lăsați fără vacanța de Paște la anul. Asta se întâmplă potrivit structurii noului an școlar întocmite de Ministerul Educației. „Intenția Ministerului Educației e să treacă aceste legi fără să le pună în consultare publică, ceea ce e ilegal și nedemocratic.

O reformă în învățământ nu ar trebui să fie făcută decât cu consularea tuturor actorilor și cu publicarea ei. Cetățenii să știe ce se întâmplă și să poată să-și spună părerea. Chiar nu înțeleg, cred că e pur și simplu aroganță, că să treci o lege în învățământ fără să faci public draful legii… Sunt lucruri care nu sunt greu de făcut, nu durează mult…

Sunt atâtea minciuni vehiculate în spațiul public… Că dacă nu trecem repede legea, pierdem bani din PNRR. E fals, e o minciună, nu există așa ceva, e o manipulare care n-ar trebui să existe. Nu pierdem bani din PNRR dacă aceste legi, care sunt un dezastru, nu sunt trecute până în iunie”, a susținut Ariana Dunună, în direct pe B1 TV.

Decizie scandaloasă a unui ministru!

Aceasta a mai susținut că deocamdată nu au primit nici vreo explicație de ce, în structura noului an școlar, nu e nicio vacanță de Paște. „Deocamdată nu am primit nicio explicație și nu am văzut vreo declarație din partea Ministerului Educației.

Elevii o să aibă o vacanță de Paște, dar nu o vacanță propriu-zisă, ci mai degrabă un weekend prelungit, pentru că zilele de vineri și luni sunt liberele inclusiv pentru profesori și nu se poate face școală fără ei.

Totuși, nu are logică ca elevii să aibă vacanță de primăvară, să se întoarrcă la școală în jur de o săptămână, apoi să intre iar într-un weekend prelungit, o vacanță. Logic ar fi vacanța de primăvară să fie de Paștele ortodox și dacă numărul de zile de școală permite, poate când e Paștele catolic să fie un weekend prelungit, că acolo vorbim de o lună distanță.

Noi nu am fost consultați cu privire la acest Ordin. Cerem Ministerului Educației să organizeze o dezbatere publică înainte de adoptarea Ordinului. Organizarea de dezbateri e obligatorie, dar au mai fost cazuri când ministerul a încălcat legea, deci nu știm la ce să ne așteptăm”, a mai spus președinta Asociației Elevilor din Constanța, conform sursei citate.

To Top