Decizii politice

Decizia revoltătoare care se pregătește la Guvern! Pentru ei se găsesc bani mereu

Decizia revoltătoare care se pregătește la Guvern! Pentru ei se găsesc bani mereu

După scandalul Romarm al fabricii de măști din pandemie, guvernul vrea noi companii de stat pentru șmecherii sistemului, scrie deputatul USR Claudiu Năsui.

Azi guvernul pregătește terenul înființării companiilor de stat la propunerea oricăror ministere. Culmea, înființarea noilor companii se va face în baza unei ordonanțe dată în 2014 pentru… eficientizarea activității de privatizare a companiilor de stat.

De ce? Pentru că după afacerea Romarm în care unii șmecheri s-au îmbogățit în timpul pandemiei, guvernul zice că e nevoie de și mai multe companii de stat.

Statul român are peste 1.400 de companii, cu peste 266.000 de angajați. La ei se adaugă probabil peste 5.000 de membri în consiliile de administrație, dacă nu chiar 7.000.

Claudiu Năsui: Investiții în buzunarele șmecherilor din sistem

De ce spune guvernul că e nevoie de mai multe companii de stat? Oficial ca să facă „investiții”. Investiții în buzunarele șmecherilor din sistem, de fapt. Trebuie să facă loc pentru noi abonați la banii publici, cu cele 1.400 de companii existente nu se descurcau.

Asta în timp ce trecem prin inflație record, când avem cel mai umflat guvern din ultimii 10 ani, și traversăm o criză economică. Pentru ei se găsesc bani mereu, banii pe care vi-i iau dumneavoastră din buzunare prin taxe și prin inflație.

Publicația G4Media scrisese încă de ieri că Guvernul vrea să înființeze noi companii de stat, sub pretextul războiului din Ucraina.

Un proiect de ordonanță de urgență inițiat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și ministrul Economiei, Florin Spătaru, și avizat de miniștri de Finanțe, al Muncii și de Justiție, prevede înființare de noi companii de stat. Inițiativa urmează să fie pusă pe ordinea de zi în deschiderea ședinței de Guvern de miercuri, 15 februarie.

To Top