Decizii politice

Decizia luată de partidul condus de George Simion. Este fără precedent în România

George Simion detonează bomba în scandalul OMV Petrom. Ce vor să facă parlamentarii AUR

George Simion a anunțat că AUR va prezenta un raport alternativ privind achiziţiile din perioada pandemiei, în urma încheierii lucrărilor comisiei parlamentare de anchetă.

Preşedintele AUR George Simion a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Parlamentului, că Alianţa pentru Unirea Românilor va prezenta un raport alternativ privind achiziţiile din perioada pandemiei, concomitent cu raportul PSD-PNL-UDMR, în urma încheierii lucrărilor comisiei parlamentare de anchetă.

AUR: Tot nu am înţeles de ce vaccinarea a fost dată Ministerului Apărării Naţionale

”Noi vom avea un raport alternativ despre aceste achiziţii, pe care îl vom prezenta concomitent cu raportul PSD-PNL. De altfel, PNL a boicotat permanent lucrările acestei comisii. Florin Cîţu nu s-a prezentat în faţa comisiei şi o să lăsăm opinia publică să-şi extragă varianta pe care o consideră reală, pentru că ce s-a întâmplat în comisia aceasta de achiziţii, cred că nu s-a întâmplat în nicio comisie de anchetă, oricât de batjocorit a fost acest Parlament”, a declarat George Simion.

”Problema majoră a constat în faptul că toţi miniştrii Sănătăţii, cu excepţia domnului Rafila – adică 6 miniştri – au refuzat să vină şi să depună mărturie. Dintre cei doi prim-miniştri, numai domnul Ludovic Orban a participat la şedinţele noastre şi, din interogarea dânsului, tot nu am înţeles de ce vaccinarea a fost dată Ministerului Apărării Naţionale, când Ministerul Sănătăţii era îndrituit şi avea toată dotarea necesară pentru a efectua vaccinarea în ţară noastră.

Pot să va spun următorul lucru: nu este normal ca Parlamentul României, organul reprezentativ al poporului, atunci când vine vorba despre întrebări şi răspunsuri, să primească un refuz total din partea membrilor Guvernului. Pentru acest lucru noi vom avea un remediu legislativ, pentru că este de neînţeles de ce în toate parlamentele ţărilor civilizate există obligativitatea depunerii mărturiei, şi la noi nu”, a subliniat deputatul AUR, Sorin Muncaciu.

To Top