Decizii politice

Cum vrea Marcel Ciolacu să lovească marile companii! Dezvăluirile care vor produce un scandal uriaş. Vor fi în programul de guvernare

"Eu chiar vă iubesc!" Marcel Ciolacu, mesaj pentru românii care l-au huiduit la Iași

S-a aflat cum vrea Marcel Ciolacu să lovească marile companii! Dezvăluirile care vor produce un scandal uriaş. Vor fi în programul de guvernare, air cei de la PSD vor defila cu ele în campania electorală. Liderul social democrat se pregăteşte să preia funcţia de premier, dar nu oricum.

În luna mai, Nicolae Ciucă îşi va da demisia din fruntea Guvernului. Conform rotativei, Marcel Ciolacu îi va lua locul. Şeful PSD ar avea o agendă clară. Surse din conducerea PSD susțin că se lucrează la îmbunătățirea programului de guvernare. Toate propunerile vor fi discutate cu partenerii de la PNL.

Mai mult, social democraţii spun că nu se va mări nicio taxă, dar vin cu altceva. PSD vrea taxarea marilor companii cu 1% din cifra de afaceri. Mai mult, va fi şi un prag impus la 100 de milioane de euro, conform digi24.ro. Mai mult, se pare că va fi păstrată cota de impozit de 16% pe profit, dar să nu fie mai puțin de 1% din cifra de afaceri.

Astfel, Marcel Ciolauc şi PSD vor să se ducă direct către companiile cu capital străin care. Acestea ar declara profit zero în România, sau care plătesc către statul român mai puțin de 0,7% din cifra de afaceri. Programul de guvernare al lui Marcel Ciolacu ar urma să modifice și principiul impozitării muncii.

„Până în 2030 ar trebui să reducem cu 15% impozitarea muncii”, spun cei care lucrează la modificarea programului de guvernare. Acesta trebuie discutat cu cei de la PNL, dar pesediștii se bazează pe relația privilegiată dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

De altfel, niciun lider al PNL nu a combătut măsurile anunțate de Ciolacu. „Să discutăm acum despre toate aceste măsuri poate fi un subiect de analiză politică”, a spus Ciucă. Nu s-a oprit aoco. A mai spus că i se pare un pic riscant să fie discutate în spațiul public pentru că nu și-au făcut încă efectele implementate prin noul Cod Fiscal.

PNL a transmis o serie de critici însă prin deputatul Maria Horga. ”Partidul Naţional Liberal nu va susține noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales astfel de propuneri care vor afecta negativ economia, mediul de afaceri și bunăstarea cetățenilor.

Marcel Ciolacu vorbește despre un impozit de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii. Este o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut și speram că a renunțat. Marcel Ciolacu nu înțelege sau se face că nu înțelege că o astfel de taxă va avea ca efect creșterea prețurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăsește în preț! Vor fi afectați tocmai cetățenii a căror soarta PSD pretinde că o deplânge”, a scris Horga pe pagina sa de Facebook.

Cum vrea Marcel Ciolacu să lovească marile companii!

”Ce crede Marcel Ciolacu că se va întâmpla, de pildă, cu prețul unui produs alimentar, dacă noul impozit se va aplica atât producătorului cât și lanțului de magazine care îl vinde? Mai mult, Marcel Ciolacu spune că protejează companiile românești prin această măsură, însă multe dintre aceste companii au capital românesc, oare de Altex sau EMAG a auzit?! Și exemplele pot continua.

Toate aceste companii creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România, iar consumatorii sunt cei vor plăti prețul lipsei predictibilității și măsurilor greșite. De la 1 ianuarie 2023, a intrat în vigoare noua modificare introdusă la inițiativa ministrului de Finanțe PSD, Adrian Câciu, prin care impozitul pe dividende crește la 8%.

Acum, Marcel Ciolacu vorbește, din nou, despre creșterea impozitului pe dividende?! Pe de altă parte, dacă Marcel Ciolacu este deranjat că taxarea muncii este prea mare, cei de la PSD puteau vota propunerea pe care am inițiat-o și pe care o susțin în continuare, de scădere a CAS de la 25% la 20%. Este o măsură care va avea ca efect direct creșterea puterii de cumpărare. Salariul net va crește astfel printr-o reținere mai mică din salariul brut”, a mai spus Horga.

To Top