Decizii politice

Cum îşi bat joc PSD şi PNL de banii românilor. Acuzaţii grave în Parlament. Ce vrea să facă, de fapt, coaliţia

BREAKING NEWS! Marcel Ciolacu a confirmat, în premieră, o informație bombă: România a sprijinit militar Ucraina

Cum îşi bat joc PSD şi PNL de banii românilor. Acuzaţii grave în Parlament. S-a aflat ce vrea să facă, de fapt, coaliţia într-o problemă extrem de gravă. Un lider al Opoziţiei dă de pământ cu Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Este vorba despre deputatul celor de la USR, Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei, critică decizia Guvernului PSD-PNL ca statul să intre pe piaţa asigurărilor prin CEC şi explică de ce noua companie de asigurări de stat, care ar trebui să ofere românilor RCA “ieftin”, riscă să devină o nouă schemă piramidală.

“Statul înfiinţează încă o companie de stat pentru a emite RCA ÂŤieftinÂť. Va fi ieftin aşa cum a fost şi energia ieftină de la companiile de stat din energie. Atât de ieftin ne-au vândut-o încât au ajuns să fie cele mai profitabile companii din Europa de Sud-Est. De ce face statul român încă o companie de asigurare în condiţiile în care are deja una?

Da, în caz că nu ştiaţi, statul are deja un asigurător, se numeşte EximAsig şi aparţine EximBank, altă bancă de stat. De ce nu o folosesc pe aceea? Răspunsul este evident. Ca să mai facă încă o companie de căpuşat şi de angajat activul de partid care abia aşteaptă locuri de muncă cu salarii mari la stat ca să nu facă nimic”, declară Claudiu Năsui.

Fostul ministru USR al Economiei subliniază că statul şi-a dovedit deja, în numeroase ocazii, incapacitatea de a gestiona mai bine decât privaţii anumite domenii – Magazinul Unirea al lui Petre Daea este un exemplu recent şi elocvent – şi arată că PSD şi PNL nu au explicat, în avântul de a înfiinţa rapid o nouă companie de stat, din ce bani vor fi plătite daunele, dacă RCA va fi sub preţul pieţei?

Cum îşi bat joc PSD şi PNL de banii românilor

“Nu de alta, dar toate schemele piramidale care au explodat în România pe piaţa RCA au făcut fix asta. Au dat RCA mai ieftin şi apoi n-au plătit daunele. La ei, e clar că acţionarii nu plătesc daunele. Dar, aici, cine este acţionarul? Statul. Deci, cine va plăti daunele în momentul în care asigurătorul de stat nu le mai face faţă pentru că a încasat un RCA prea mic? Tot contribuabilii.

Prin bugetul de stat, alimentat din taxe şi impozite. Doar că nu o să mai vedem transparent în preţ cât costă RCA. Totul va fi mascat şi suportat de toţi. Aşa ajunge statul să subvenţioneze riscurile de pe piaţa RCA cu banii luaţi prin taxe şi impozite”, afirmă Claudiu Năsui.

USR a solicitat, după ce peste 2,5 milioane de români s-au trezit că au cumpărat poliţe fără valoare de la Euroins sub privirea impasibilă a şefilor Autorităţii de Supraveghere Financiară, revocarea conducerii ASF. PSD şi PNL fac însă zid în jurul preşedintelui Nicu Marcu şi celorlalţi şefi ASF, plătiţi cu zeci de mii de euro pe lună pentru a reglementa piaţa asigurărilor şi a se asigura că aceasta funcţionează corect.

To Top