Decizii politice

Cresc pensiile de la 1 februarie! Românii care vor primi mai mulţi bani. Anunţul venit de la Ministerul Muncii

Cresc pensiile de la 1 februarie! Românii care vor primi mai mulţi bani. Anunţul venit de la Ministerul Muncii

Cresc pensiile de la 1 februarie! Românii care vor primi mai mulţi bani. Anunţul venit de la Ministerul Muncii este extrem de clar. Această categorie de români va avea un venit mai mare cu 10% chiar de la începutul lunii viitoare. Totul a devenit public.

Chiar omul lui Marius Budăi din Ministerul Muncii a făcut anunţul. Daniel Baciu, şeful Casei Naționale de Pensii Publice a explicat totul. A spus care este categoria de români care va primi pensii mai mari.

Cresc pensiile de la 1 februarie!

Daniel Baciu a spus câţi români vor beneficia de creşterea pensiei. Mai mult de 200.000 de români cu pensii peste 4.000 lei care au plătit contribuții la sănătate. „Vorbim în principal despre hotărârea Curții Constituționale numărul 650 pe 28 decembrie 2023. Aceasta spune că foarte clar că pensionarii cu pensii mai mari de 4.000 de lei nu mai sunt supuși acestei impozitări. A acestei contribuții de asigurări sociale de sănătate.

Dacă urmăriți site-ul portalul Casei Naționale de Pensii Publice la rubrica statistici, acolo veți observa. În această situație sunt peste 200.000 de pensionari ale căror cuantum depășesc această sumă de 4000 de lei. Odată cu publicarea acestei decizii a Curții Constituționale în monitorul oficial, ea este obligatorie.

Noi deja în această săptămână am început tipărirea. Săptămâna viitoare finalizăm acest proces de tipărire. Aceste taloane de pensii vor merge la Compania Națională de Poștă. Apoi, vor fi distribuite în teritoriu. Exact cu data de 1 februarie deja pensiile vor fi acordate.

Această contribuție de asigurări sociale de sănătate va fi restituită pe perioada exact pe data când a fost publicată în monitorul oficial. Din 28 decembrie până cele 4 zile din luna decembrie plus luna ianuarie 2023.

Începând deci cu luna februarie pensionarilor nu li se va mai reține contribuție de asigurări sociale de sănătate.  În perioada imediat următoare există și o notă de fundamentare în acest sens. Se va stabili exact modalitatea de restituire a acestei contribuții la asigurări sociale de sănătate. Când ea va fi publicată în Monitorul Oficial, o vom pune imediat în aplicare.”, a spus Daniel Baciu la Antena 3 CNN.

To Top