Decizii politice

Cele mai exagerate pensii speciale le au generalii și foști mahări! Ghinea: În prima linie vor fi generalii ăștia, nu?

Milioane de români vor primi 700 de lei de la stat de la 1 februarie. Nicolae Ciucă anunță începutul programului

În rândul militarilor, cele mai exagerate pensii speciale le au generalii și foști mahări, nu militarii de rând. Mi se tot spune că militarii au nevoie de pensii speciale ca să ne apere. Îmi imaginez că în prima linie vor fi generalii ăștia, nu?, a declarat fostul ministru al Fondurilor europene, Cristian Ghinea.

Sunt asaltat de militari care vor să mă convingă că e lipsă de patriotism să reformezi pensiile militare când e război în Ucraina.

Bine, ei folosesc cuvinte mai deocheate. Cer respect, dar sunt ghiolbani. Ăștia de vin să mă înjure pe mine, de ei vorbesc, nu de militari ca atare.

Armata română nu-și dotează militarii cu arme de infanterie moderne. Folosesc automate fabricate după un concept vechi de 70 de ani, acele AKM-uri, cu pat de lemn pentru că… Romarm nu vrea să se piardă locurile de muncă ale tâmplarilor care le fac, la rindea. Au sabotat parteneriatul cu Beretta pentru că le strica afacerile de căpușat industria.

Ghinea: Avem însă pensii speciale nesimțite

Toate promisiunile cu avioane, tancuri moderne, drone, fregate – bla bla. Programele de înarmare există în memorandumuri guvernamentale si cam atât.

România a scăzut câteva locuri în topul celor mai puternice armate la nivel mondial, chiar în anul în care avem război în regiune.

În schimb plătim 12 miliarde de lei pentru pensii speciale în fiecare an. Câte o autostradă pe an. Repet: ÎN FIECARE AN BĂGĂM ÎN PENSIILE MILITARILOR, ALE POLIȚIȘTILOR ȘI ALE CELOR DIN SERVICII SECRETE COSTUL UNEI AUTOSTRĂZI.

În rândul militarilor, cele mai exagerate pensii speciale le au generalii și foști mahări, nu militarii de rând. Mi se tot spune că militarii au nevoie de pensii speciale ca să ne apere. Îmi imaginez că în prima linie vor fi generalii ăștia, nu?

Ne bazăm că ne apără NATO dar ne lăsăm armata fără arme. Avem însă pensii speciale nesimțite.

În loc să se certe cu mine, militarii ar trebui să se întrebe de ce șefimea lor are pensii nesimțite și de ce nu sunt dotați modern.

Cine trădează România și lasă armata cu puști din al doilea Război Mondial când Rusia defilează cu tancuri prin preajma noastră?

Dacă am avea control civil asupra forțelor armate ar fi trebuit ca în acest an să aflăm de ce nu am modernizat Armata după intrarea în NATO.

ASTA ESTE TRĂDARE, nu reforma pensiilor.

PS

Pensia militară medie este de 4200 de lei.

Pensia medie ne-specială a românilor ne-speciali este 1800 de lei.

E mult, e puțin? Ce părere aveți?

Medie. Adică, pentru 18000 ai lui Ciucă există X militari cu pensii mici, ca să iasă media.

Armata și SRI au refuzat să publice aceste date până acum. Era secret. Au fost scurse la presă de Vasilcoiu, un mic pesedist de la Ministerul Muncii, în bucăți alese convenabil din raportul Băncii Mondiale.

To Top