Decizii politice

Ce spune USR despre boicotarea Auchan: Cel mai bun lucru pe care îl puteți face…

BREAKING NEWS: Antena 3 scrie că Claudiu Năsui este urmărit penal. Fotul ministru neagă

Prima reacție după anunțul lui George Simion de boicotare a magazinelor Auchan a venit din partea lui Claudiu Năsui, unul dintre cei mai vizibili membri ai partidului USR.

Tehnologia nu duce la șomaj.

Nici casele automatizate nu duc la șomaj.

Psihoza cu tehnologia care duce la șomaj este veche de sute de ani.

Avem acum pe planetă mai mulți angajați decât au fost vreodată în istoria umanității și cu cel mai dezvoltat grad de tehnologie care a fost vreodată. Și cu toate acestea nu avem șomaj record.

Dimpotrivă. De ce? Pentru că tehnologia ne crește productivitatea și ne face pe toți mai bogați. Și pe producători și pe consumatori.

Că vorbim despre mașinării grele care fac într-un minut ce ar face o mie de oameni manual într-o zi, sau că vorbim despre case de marcat automate la un magazin, automatizarea întotdeauna a dus la mai multă productivitate și la mai multă bogăție creată.

Ce spune Claudiu Năsui despre boicotarea Auchan

Ce s-a întâmplat de fiecare dată cu oamenii care făceau ceva care s-a automatizat? Fie s-au dus în altă verigă a structurii de producție. Așa au dispărut potcovarii și au apărut mecanicii auto. Fie au putut furniza același serviciu de mii de ori mai mult și mai bine. De exemplu cum ar fi arătat contabilitatea fără calculatoare? Am fi avut zeci de mii de contabili cu tabele pe hârtie. Cu mii de erori umane. Toate astea le poate face acum un contabil singur cu un excel și cu mult mai puține greșeli umane.

Automatizarea are loc pentru că crește prețul forței de muncă. Avem un stat care supra-impozitează muncă și gonește românii din România. Guvernul nu pare dispus să strângă cureaua, dimpotrivă, lucrurile se vor înrăutăți. Așa că ce se facă întreprinderile românești? Forță de muncă nu au sau este prea scumpă. Pot să închidă prăvălia. Multe asta au făcut. Sau să se automatizeze.

Depinde ce costă mai mult. Casa de marcat automată (cu toate costurile ei, inclusiv de supraveghere contra furtului) sau o persoană care costă enorm pentru că pentru fiecare leu pe care îl primește, mai trebuie să dai încă un leu la stat.

Nu boicotați companii pentru că vă zic politicieni să faceți asta.

Cumpărați de unde vă este mai bine. Fie că e Auchan, fie că e OMV, fie că e orice firmă de pe planeta asta care vă oferă un serviciu mai bun și mai ieftin.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face unei economii nu este să cumpărați sau nu lucruri pe criterii politice. Altfel, de ce ar mai încerca firmele să fie mai bune?

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să cumpărați de unde credeți că aveți cele mai bune servicii la cele mai mici prețuri. Astfel veți forța întreprinderile să vă ofere servicii mai bune dacă vor să le dați banii dumneavoastră.

To Top