Decizii politice

Cătălin Drulă: Deficitul ajunge cât tot bugetul de pensii al României

Start la pomenile electorale! Românii care primesc deja 3.000 de lei de la stat

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că deficitul bugetar va ajunge la 100 de miliarde de lei, iar actualul Guvern a evitat să ia măsurile “corecte”.

“Acea gaură anunţată de Guvernul României, oficial de 20 de miliarde de lei, tocmai a crescut la 30 de miliarde de lei. Ca să înţelegem ce înseamnă aceste 30 de miliarde de lei, înseamnă că deficitul nu va fi 70, ci 100 de miliarde de lei. Este aproape cât tot bugetul de pensii al României. Bugetul de pensii al României este 110 miliarde lei. Statul român este într-o groapă şi aici l-a adus Ciucă şi continuă Ciolacu”, a afirmat Drulă, conform unui comunicat USR.

El a declarat că ordonanţa pregătită de Guvernul PSD-PNL “nu va avea niciun efect” pentru reducerea cheltuielilor pentru că liderii coaliţiei “au evitat să ia măsurile corecte”, cum ar fi eliminarea pensiilor speciale sau cumulului pensie specială cu salariul la stat.

“Singurul plan pe care îl au Ciolacu şi cu Ciucă este continuarea inflaţiei şi creşterea taxelor. Continuarea inflaţiei înseamnă menţinerea ratelor de intervenţie ale BNR la un nivel mare. Adică, pe româneşte, înseamnă rate mai mari la bancă, fie că e vorba de un credit ipotecar sau de o mică afacere. Deci planul lor este să continue inflaţia şi să crească taxele. Deja au crescut îngrozitor contribuţiile şi impozitele. Dacă vă uitaţi la chirii, la contribuţiile de asigurări sociale de sănătate s-au mărit plafoanele. Nu mai ştiu cum să bage mâna în buzunarul oamenilor”, a adăugat Cătălin Drulă.

El i-a criticat pe liderii PSD şi PNL pentru că “în goana după bani” au adus României două “recorduri negative”: cel mai mare curs leu-euro şi cea mai mare datorie din istorie, 700 de miliarde de lei, se arată în comunicat.

To Top