Decizii politice

BREAKING NEWS: Petre Daea ar putea fi schimbat de la Ministerul Agriculturii (SURSE)

BREAKING NEWS: Petre Daea ar putea fi schimbat de la Ministerul Agriculturii (SURSE)

Petre Daea ar putea fi schimbat de la Ministerul Agriculturii, după gestionarea proastă a crizei fermierilor români, potrivit surselor politice citate de antena3.ro.

Lui Petre Daea i se reproşează că a trimis cu întârziere date Comisiei Europene despre situaţia creată de cerealele ieftine ucrainene ajunse pe teritoriul nostru.

Ministrul Petre Daea este la Bruxelles, de unde revine abia miercuri. Urmează să vedem dacă a reușit să schimbe ceva din decizia Comisiei Europene, însă, spun surse din partid, este puțin probabil să reușească acest lucru.

România va primi doar 10 milioane de euro compensații pentru fermierii români, mult mai puțini bani decât Bulgaria, spre exemplu, care, deși are un teritoriu mai mic și mult mai puțini fermieri, va primi de la comisie 16 milioane de euro drept compensații.

Cei din conducerea partidului sunt total nemulțumiți de felul în care Petre Daea a reușit să gestioneze această situație.

Cioloș vrea demiterea lui Petre Daea

Dacian Cioloş a anunțat că îi cere preşedintelui PSD să-l retragă din funcţie pe ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş i-a solicitat, vineri, preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, să îl retragă de urgenţă din funcţie pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, “pentru modul dezastruos în care a negociat compensaţiile de la Comisia Europeană“.

“Fermierii români sunt nedreptăţiţi din cauza incapacităţii de negociere la vârful Ministerului Agriculturii şi a incompetenţei administraţiei”, a transmis Cioloş într-o declaraţie de presă.

Potrivit fostului comisar european, producătorii de cereale din România, cel mai puternic afectaţi de importurile din Ucraina, vor primi cele mai mici despăgubiri din rezerva de criză a UE. România va primi o sumă totală de 10 milioane de euro, comparativ cu Polonia, care va primi 30 de milioane de euro, şi Bulgaria, care va primi 16 milioane de euro, spune el.

To Top