Decizii politice

BREAKING NEWS! George Simion: Deschidem proces colectiv împotriva OMV

George Simion se ceartă cu Liviu Dragnea! Cum l-a umilit în direct pe fostul şef al PSD

George Simion a anunțat pe contul său de Facebook, că deschide proces colectiv împotriva OMV. Președintele AUR a precizat, de asemenea, ca este în căutare de foști angajați ai companiei și acționari.

“Deschidem proces colectiv împotriva OMV. Căutăm acționari sau foști angajați PETROM. Difuzați informația,” a anunțat George Simion.

Parlamentarii AUR au solicitat, miercuri, constituirea unei comisii de anchetă privind activitatea OMV Petrom, a anunţat, într-o conferinţă de presă, liderul partidului, deputatul George Simion.

“AUR solicită în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor o comisie de anchetă privind activitatea companiei OMV Petrom, companie la care statul român deţine 20%. Avem suspiciuni rezonabile că reprezentanţii statului român, pornind de la cei doi reprezentanţi din Consiliul de Administraţie, continuând cu ministrul Energiei, acţionează, de fapt, în interesul companiei austriece OMV şi în detrimentul interesului companiei din România OMV Petrom, începând cu analizarea contractului de privatizare, ducerea la bun sfârşit a comisiei de anchetă şi concluziilor din acel moment până la situaţia de fapt”, a declarat Simion.

George Simion denunță un atac mai ales la adresa ţărilor sărace

Totodată, el a făcut un apel către europarlamentarii care au votat în Legislativul de la Strasbourg o lege “utopică” privind scoaterea din circulaţie după 2035 a maşinilor care funcţionează cu combustibil fosil să-şi explice opţiunea.

“Ieri, în Parlamentul European, s-a votat o lege care îi afectează pe toţi românii. Nici în România, nici în ţările UE nu va mai exista o maşină care să funcţioneze cu combustibil fosil – benzină, motorină, după anul 2035. Credem că este un atac mai ales la adresa ţărilor sărace, credem că este o utopie, nu avem infrastructura necesară pentru ca maşinile electrice să poată să fie încărcate în toate ţările UE şi facem un apel la parlamentarii europeni români care au votat pentru să-şi explice votul. Avem lista lor, sunt aceeaşi care votează şi împotriva familiei tradiţionale şi pentru închiderea minelor de cărbune, care votează mereu împotriva românilor”, a afirmat liderul AUR.

Simon a solicitat, pe de altă parte, Ministerului Afacerilor Externe “să ia atitudine fermă faţă de planurile Ucrainei legate de Canalul Bâstroe”. “Nu este posibil o ţară aflată în război, o ţară care este susţinută de România şi de majoritatea ţărilor UE şi NATO să-şi pună în practică mai ales în săptămânile şi lunile acestea un plan care vine să distrugă mediul înconjurător, vine să distrugă Delta Dunării şi care prejudiciază grav interesele României. Am văzut acelaşi scenariu cu cerealele aduse din Ucraina care în acest moment pun pe butuci agricultorii români care nu au unde să-şi vândă marfa”, a argumentat liderul AUR.

To Top