Decizii politice

Bombă totală în Parlament! Decizia anunțată chiar acum de George Simion: Trebuie intervenit pe teritoriul suveran al ţării

George Simion, scandal total cu Marian Oprișan: M-a amenințat prin interpuși

AUR cere Guvernului interzicerea importului de cereale şi lapte din Ucraina. Formațiunea condusă de George Simion a anunțat că depune un proiect de sigilare a transporturilor.

Preşedintele AUR, George Simion, a solicitat, miercuri, Guvernului să interzică importul de cereale, lapte şi alte produse din Ucraina, menţionând că partidul va depune un proiect privind sigilarea oricărui transport care vine din această ţară.

“Alianţa pentru Unirea Românilor face trei apeluri de urgenţă către Guvernul României. Primul este să interzică importul de cereale, lapte şi alte produse care ţin de agricultură pe teritoriul României din Ucraina. Pot tranzita, dar nu trebuie să aibă prioritate faţă de agricultorii şi transportatorii români, dar aceste importuri trebuie interzise. Ori că o face domnul ministru al agriculturii, Petre Daea, ori că o face premierul Ciucă, ori că o facem noi prin legea pe care o depunem astăzi pentru a sigila orice transport care vine din Ucraina şi a-i pedepsi penal pe cei care intervin asupra sigiliului, lucru acesta trebuie făcut de urgenţă, pentru că, după cum am văzut, nu ne ajută nimeni să despăgubim agricultorii”, a afirmat Simion, la o conferinţă de presă la Parlament.

George Simion: Va fi nevoie să ieşim în stradă

El a adăugat că “trebuie intervenit pe teritoriul suveran al ţării asupra unor mărfuri care nu fac parte din Uniunea Europeană”.

AUR mai solicită Guvernului să se renunţe la cel mai mic preţ pentru medicamente. “Această reglementare privează consumatorii români, privează cetăţenii români de medicamente esenţiale, care nu mai sunt aduse în România. Renunţaţi la această practică”, a transmis Simion.

Totodată, AUR cere Guvernului şi să-şi exercite dreptul la preempţiune cu privire la ENEL. “Este foarte important, pentru că, din toate informaţiile pe care le deţinem, dorinţa de achiziţie din partea părţii greceşti nu mai există. De aceea statul român trebuie să intervină”, a adăugat liderul AUR.

George Simion a mai spus că parlamentarii AUR vor vota împotriva proiectelor legilor educaţiei, precum şi a celor privind guvernarea corporatistă şi executorul judecătoresc.

“Vrem să atragem atenţia încă o dată asupra trei proiecte legislative foarte dăunătoare pentru România: legea guvernării corporatiste, care vine să înstrăineze 240 de regii autonome, printre care Romsilva, Hidroelectrica, Salrom şi multe altele, legea executorului judecătoresc şi legea supranumită “oraşe de 15 minute”. Noi vom vota contra acestor legi nocive şi împotriva legilor Deca din educaţie. Asigurăm românii de buna noastră credinţă şi de opoziţia noastră totală, dar credem că, după sărbătorile de Paşte, va fi nevoie să ieşim în stradă pentru a bloca aceste proiecte de lege nocive, pentru că noi avem doar 10% în actualul Parlament. Vedem cât de greu este şi să obţinem semnăturile necesare pentru a opri o lege vădit neconstituţională, care va reintroduce dictatura şi serviciile secrete în justiţie”, a mai spus Simion.

To Top