Decizii politice

Bombă: PNL anunță vouchere de vacanţă pentru toţi angajaţii din România! Vor fi suportate din bugetul de stat

Propunerea legislativă: Cel mult zece persoane înregistrate cu cartea de identitate la o adresă

Circa 4,2 milioane de angajaţi din sectorul privat vor putea beneficia de vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 lei pe an de persoană, ca efect al iniţiativei legislative pe care deputatul PNL Ervin Molnar depus-o astăzi.

Considerăm firesc ca şi aceştia să beneficieze de voucherele de vacanţă, suportate din bugetul de stat, pentru că şi sectorul privat contribuie cu taxe şi impozite la buget.

Contravaloarea voucherelor va fi suportată din sumele cu care salariaţii din sectorul privat contribuie la buget, prin impozite pe venit şi/sau CAS, astfel că, pentru angajatori, acordarea voucherelor nu implică niciun efort financiar suplimentar.

Voucherele de vacanţă sunt, totodată, un mijloc prin care angajaţii îşi refac puterea şi capacitatea de muncă, pentru o mai bună productivitate.

Pe lângă eliminarea discrepanţelor dintre cele două categorii de salariaţi – bugetari şi cei din sectorul privat – valoarea voucherelor de vacanţă se întoarce, practic, în economie, iar consecinţele sunt pozitive pentru întreaga industrie a turismului şi activităţilor conexe (HoReCa, industria alimentară, industria de transport, servicii, comerţ etc).

Turismul a fost una dintre cele mai afectate ramuri ale economiei în perioada pandemiei, iar după încheierea acesteia, este departe de a-şi fi revenit, ceea ce afectează în continuare şi industria HoReCa, inclusiv în ce priveşte locurile de muncă din acest sector.

Considerăm că aprobarea acestui act normativ va avea efecte pozitive prin reducerea (indirectă) a fiscalităţii muncii, dar şi prin revitalizarea turismului şi a industriilor conexe din România.

Efortul bugetar pentru acordarea de vouchere de vacanţă celor circa 4,2 milioane de salariaţi din sectorul privat se ridică la 6,09 miliarde lei, se arată în comunicatul de presă trimis de deputatul PNL.

To Top