Decizii politice

Bomba anului în politică! Cine îi va lua locul lui Marcel Ciolacu (SURSE)

Bomba anului în politică! Cine îi va lua locul lui Marcel Ciolacu (SURSE)
marcel ciolacu, sursa: facebook

PSD se pregătește deja pentru preluarea condurea Guvernului, motiv pentru care trebuie să găsească un înlocuitor la Camera Deputaților pentru Marcel Ciolacu, cel care va deveni premierul României la finalul lunii mai. În acest sens, PSD are astăzi o întâlnire pentru a stabili inclusiv aceste detalii.

Conform stiripesurse.ro, Surse din PSD spun că locul vacant de președinte al Camerei Deputaților ar putea să-i revină lui Sorin Grindeanu, actual ministru al Transporturilor, dacă social-democrații nu vor reuși să păstreze portofoliul.

Social-democrații discută și despre scenariul în care liberalii nu vor ceda premierul. Social-democrații sunt aproape unanim de acord că partidul nu ar trebui să mai rămână la guvernare în acest scenariu, dar mai departe nu e bătut în cuie cum se va proceda. O variantă este forțarea alegerilor anticipate.

Marcel Ciolacu va fi premier la sfârşitul lui mai. Dacă nu, vom avea anticipate

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a opinat că discuţiile legate de schimbarea premierului nu sunt oportune la acest moment, subliniind că rotaţia se va face potrivit acordului cu partenerii.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a dat asigurări că la sfârşitul lunii mai preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va fi numit premier, afirmând că în caz contrar în România vor avea loc alegeri anticipate.

Stănescu a participat la Conferinţa Judeţeană a PSD Vaslui, în cadrul căreia mai mulţi delegaţi au întrebat dacă acordul semnat cu partenerii de guvernare va fi respectat.

“Dacă mai aveţi dubii, să nu mai aveţi, pentru că preşedintele nostru, Marcel Ciolacu, la sfârşitul lui mai va fi prim-ministrul României. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, sigur că vom avea alegeri anticipate. În rest, sunt discuţii la ministere, sper să le rezolvăm, să rezolvăm în primul rând pentru ţară, nu neapărat pentru un partid sau pentru altul”, a menţionat Paul Stănescu.

Most Popular

To Top