Decizii politice

AUR dă de pământ cu omul lui Klaus Iohannis! Greşelile care ne vor costa scump. Un ministru-cheie, luat la rost

Cum poate arunca ţara în aer Klaus Iohannis. Mutarea care va rupe coaliţia. Marcel Ciolacu anunţă concesii

AUR dă de pământ cu omul lui Klaus Iohannis! Greşelile care ne vor costa scump. Un ministru-cheie, luat la rost. Este vorba despre fostul consilier prezidenţial, Ligia Deca, actualul ministru al Educaţiei. Legile promovate de către aceasta au stârnit un val uriaş de nemulţumire.

Cei de la AUR îi cer explicaţii urgente Ligiei Deca. Este vorba despre 3 teme din proiectul de Lege al Educației promovat de actuala Coaliție la guvernare. Piața meditațiilor, Finanțarea și mai puternică a sectorului privat de educație și Programul Masa caldă pentru copii.

Solicitările au fost făcute de Ramona Ioana Bruynseels, coordonatorul Departamentului de Politici Publice din AUR, prin intermediul unei înregistrări video pe pagina ei de Facebook:

”Solicitare explicații!

Doamna ministru al educației,

Își va reveni vreodată școala românească, dacă promovăm legile educației în această formă?

Mă opresc doar asupra acestor 3 aspecte din Legile Educației. Suficiente ca să ne dăm seama că în spatele ideilor frumos împachetate se ascund interese de grup cel puțin îndoielnice:

AUR dă de pământ cu omul lui Klaus Iohannis!

1. Piața meditațiilor în România se ridică acum la 500 de milioane de Euro pe an. În urma prevederilor noii legi, va crește. Ce se întâmplă însă cu copiii din familiile cu venituri mici?

2. Extindem finantarea sectorului privat cu bani de la bugetul național. Curtea de Conturi știe că anumite instituții deja finanțate, continuă să taxeze însă părinții, pe ong-urile care dețin școlile private în cauză?

3. Masa caldă pentru copii – extinderea programului este de aplaudat însă cum facem ca banul public să nu fie sifonat firmelor clientelei politice a primăriilor din întreaga țară? Ce măsuri ați prevăzut în acest sens?

Doamna ministru,

Vă invit să ne explicați ce stă în spatele acestor “portițe” create atât de isteț de inițiatorii legilor.”, susține aceasta, într-o postare extrem de virulentă pe reţelele de socializare. Nu doar cei de la AUR au contestat vehement proiectul ligilor educaţiei.

To Top