Decizii politice

Astăzi se fac jocurile în justiție! Este ultima mare decizie a lui Klaus Iohannis

Astăzi se fac jocurile în justiție! Este ultima mare decizie a lui Klaus Iohannis
klaus iohannis. sursa: Administrația Prezidențială

O mare decizie legată de justiția din România se ia chiar în aceste zile, iar decizia finală este a președintelui României. Aceasta este printre ultimele mari decizii luate de Klaus Iohannis înainte de terminarea mandatului care va avea loc în 2024.

Cei doi candidaţi pentru funcţia de procuror general al României susţin luni interviul, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

La proba interviului pentru funcţia de procuror general vor participa actualul şef al Parchetului General, Gabriela Scutea şi Alex Florin Florenţa de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Decizia finală va fi luată de președintele Klaus Iohannis

Alex Florin Florenţa urmează să participe la interviu pe data de 20 februarie, ora 10,00, în timp ce Gabriela Scutea este programată în aceeaşi dată, de la ora 12,00.

MJ anunţa la finalul anului trecut că, în perioada 20 – 23 februarie 2023, procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în faţa ministrului Justiţiei şi a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, un interviu constând în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare ale candidatului şi evaluarea aspectelor legate de modul în care candidatul se raportează la valorile profesiei şi ale funcţiei pentru care candidează.

Rezultatele selecţiei vor fi publicate pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei la data de 27 februarie, iar propunerile motivate ale ministrului Justiţiei vor fi înaintate Secţiei pentru procurori a CSM la aceeaşi dată, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia.

To Top