Decizii politice

Asta înseamnă cheltuieli inutile! Un puternic lider din PNL vrea concedieri în sectorul bugetar

Dezvăluiri incredibile din interiorul PNL! Un deputat a acceptat să rupă tăcerea: Multor colegi le e frică să vorbească

Țara noastră are un număr prea mare de angajați, a declarat Ilie Bolojan de la PNL, care solicită concedieri în sectorul bugetar.

Ilie Bolojan (PNL), președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor, a declarat că în multe instituții personalul e supradimensionat, fapt ce duce spre mai multe probleme – cheltuieli inutile, risipă de bani publici, neîncredere în autorități, atmosferă proastă în interiorul instituțiilor.

Ilie Bolojan a mai susținut că supradimensionarea aparatului de stat e o problemă de fond ce trebuie tratată cât mai rapid, căci în viitor rezolvarea ei ar putea implica niște costuri mult mai dureroase.

„E o realitate că în multe instituții personalul e supradimensionat Asta înseamnă cheltuieli inutile, risipă, lipsă de încredere în autorități, că cei care lucrează din greu în sectorul privat, constatând că unii oameni din sectorul de stat n-au ce să facă, n-au cum să aibă încredere în stat, înseamnă o atmosferă proastă în interiorul instituțiilor, că oamenii din sectorul public dedicați, care-și fac datoria, și sunt mulți peste tot, sunt băgați în aceeași oală cu oameni care nu fac o treabă bună.

Ilie Bolojan: Sunt câteva lucruri care nu pot fi contestate

Deci e posibil, cred eu, să fie redus personalul, analizând de la caz la caz situația în fiecare instituție”, a spus Ilie Bolojan, la emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat la postul de televiziune B1 TV.

„În plus, sunt câteva lucruri care nu pot fi contestate. Faptul că țara noastră nu are neapărat un număr prea mare de angajați la stat, ci are un număr prea mare de angajați la stat raportat la sectorul privat.

Asta înseamnă că ori trebuie să gândim politici care să crească numărul de angajați din sectorul privat, să-i poată susține pe cei de la stat într-un mod sănătos – dar asta înseamnă politici care nu pot da rezultate de pe o zi pe alta – înseamnă să creștem gradul de ocupare, că avem unul dintre cele mai scăzute grade de ocupare a populației active din Europa, oamenii să fie implicați în economia reală, să fie contributori, sau înseamnă să reducem personalul la stat. Acestea sunt date economice care nu pot fi contestate.

To Top