Decizii politice

A apărut un nou PNRR! România poate obține încă 10 miliarde de euro

Cea mai mare lovitură din istorie: Sunt 30 de miliarde de euro pe care românii nu le mai văd

Dragoş Pîslaru, europarlamentar REPER şi negociator al Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, a anunțat apariția unui nou PNRR, specializat pe industrie. România poate primi 10 miliarde de euro pentru industrie.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a confirmat oficial în Parlamentul European că sunt disponibile 77 miliarde de euro, bani europeni nefolosiţi de statele membre prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

Aceşti bani pot fi accesaţi ca împrumuturi la costuri nesemnificative de orice stat membru pentru a extinde investiţiile din PNRR.

Dragoş Pîslaru, europarlamentar REPER şi negociator al Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, a negociat şi a obţinut clauza prin care banii nefolosiţi din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, de către statele membre ale UE, să fie flexibilizaţi şi să fie accesaţi de alte state care vor să îşi extindă planurile de investiţii din PNRR.

Dragoş Pîslaru, după dialogul oficial cu vicepreşedintele Comisiei Europene:

“Avem şansa istorică de a crea un mini PNRR pentru industria românească. Industria din România poate fi pusă pe picioare dacă Guvernul cere urgent cel puţin 10 miliarde de euro de la UE pentru investiţii. Sunt bani pe care mediul de afaceri îi merită din plin, de la IMM-uri până la marile industrii care se pregătesc pentru provocările viitorului.

Putem crea locuri de muncă bine plătite pentru români, locuri de muncă ale viitorului. Este o şansă unică de a pune România pe harta ţărilor cu salarii bine plătite şi investiţii în acelaşi ritm de dezvoltare cu cel al Europei. România merită pe harta competitivităţii europene. Nu ne permitem să mai pierdem oameni, forţa aceasta de muncă trebuie să rămână acasă sau chiar să se întoarcă acasă.

Am discutat oficial cu Vicepreşedintele Comisiei Europene care mi-a confirmat că la această oră există 77 mld euro bani europeni la dispoziţia tuturor statelor membre care pot fi accesaţi pentru investiţii suplimentare în PNRR.

Solicit de urgenţă Guvernului României să ceară cel puţin 10 mld euro de la Comisia Europeană pentru a investi masiv în industria din România. Grecia a cerut deja, pentru sectorul privat, 5 miliarde din aceşti bani noi disponibili.

În această săptămână mă voi întâlni cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare pentru a le solicita cu celeritate să nu rateze această ocazie şi să îmi ofer 100% sprijinul în acest demers, atât eu, cât şi Partidul REPER.

Merităm această dezvoltare, o industrie performantă, o calitate a vieţii pe care banii europeni ni le pot aduce aici, acum.”

To Top