Alegeri Prezidentiale 2024

Viitorul politic al lui Nicolae Ciucă, în aer! Greşeala care l-ar putea costa totul

Viitorul politic al lui Nicolae Ciucă, în aer! Greşeala care l-ar putea costa totul
Nicolae Ciucă, sursa foto facebook

Viitorul politic al lui Nicolae Ciucă, în aer! Greşeala care l-ar putea costa totul. Rolul uriaş al lui Marcel Ciolacu ar fi determinant pentru viitorul actualului premier al României. Ies la iveală amănunte absolut incredibile despre liderul actual al PNL.

Nicolae Ciucă depinde de Marcel Ciolacu. Cel puţin asta susţine editorialistul Doru Buşcu. Acesta face o analiză crâncenă a situaţiei politice actuale.

Totul se va juca în siajul alegerilor prezidenţiale de anul viitor. Buşcu spune că Ciolacu nu ar risca să participe la prezidenţiale de teama faptului că ar pierde totul. „Rocada se va face pentru că toată lumea va câștiga din ea. Dacă nu se face rocada, cel mai puțin va pierde PSD.

Nu avem politicieni cu carismă care să-și asume un joc conflictual. PSD și PNL preferă adăpostul oferit de această coaliție pentru a-și perpetua contactul cu puterea și resursele. Logica politică este ca toți să meargă spre rocadă, spre o pace cu bătaie și pentru ceilalți 4 ani.

Nu are nimeni curajul unei înfruntări directe cu electoratul. Este foarte riscant la prezidențiale să mergi pe cont propriu. Oricine merge pe scorul partidului, este posibil ca în turul 2 la prezidențiale să piardă. Președinția este cea mai vizată miză din 2024.

Cele 2 partide vor rămâne logodite până la alegeri. Cred că PSD va păstra Transporturile pentru că are pârghii de negociere mai puternice decât PNL. Supraviețuirea politică a lui Nicolae Ciucă depinde de bunăvoința PSD. Șefii PSD și PNL sunt în egală măsură prezidențiabili și „premierabili”.

Viitorul politic al lui Nicolae Ciucă, în aer!

„Prezidențiabilitatea” este un element de negociere. Dacă PSD și PNL merg în tandem și candidatul PNL merge la Președinție, Marcel Ciolacu va fi cu siguranță premier din 2024 încolo. Liderii politici care există astăzi în România n-au făcut nimic, n-au transmis o viziune, n-au injectat entuziasm în mase.

Este posibil ca Marcel Ciolacu să aibă teama că ratează Președinția. Dacă te prezinți cu un candidat necarismatic în alegeri, eroarea ar putea duce la prăbușirea totală a carierei politice a lui Ciolacu. În PSD înfrângerile și-au devorat liderii.

Jucătorul de umbră Marcel Ciolacu ar prefera o construcție în care el să rămână într-un strat al puterii. Ciucă este legat de Ciolacu. Ciucă dacă se va înfrunta cu PNL va pierde. Există raționamentul de a veni cu cineva cu care, dacă va ajunge la Președinție, nu vei intra în conflict.

Geoană se poate transforma dintr-o ipoteză într-o certitudine. Sunt 2 condiții: Geoană să fie recomandat de SUA și să fie chemat cine trebuie la ambasadă. Nimeni nu îndrăznește să se opună geostrategiei de securitate a României și a SUA” , a declarat Doru Bușcu în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

To Top