Alegeri Prezidentiale 2024

Surpriză uriaşă pe scena politică! Cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis. Candidatul pregătit de Opoziţie pentru alegerile prezidenţiale din 2024

Surpriză uriaşă pe scena politică! Cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis. Candidatul pregătit de Opoziţie pentru alegerile prezidenţiale din 2024
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Surpriză uriaşă pe scena politică! S-a aflat cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis. Candidatul pregătit de Opoziţie pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Nimeni nu se aştepta la o asemenea răsturnare de situaţie. Chiar dacă fiecare partid îşi aruncă în lupta prezidenţială, de regulă, şeful formaţiunii, acest lucru s-ar putea să nu se întâmpla la USR.

USR vrea să îi ia locul lui Klaus Iohannis la Cotroceni, din 2024. Momentan, partidul de Opoziţie nu are un candidat clar în lupta prezidenţială. Chiar şeful partidului, Cătălin Drulă, ezită să-şi anunţe o eventuală candidatură pentru Cotroceni.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a afirmat că va decide dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024. Totul s-ar decide în USR la finalul acestui an, cu un an înaintea scrutinului de la finalul lui 2024. Drulă ezită să intre în cursa prezidenţială. Cei de la USR au mizat în 2019 pe fostul preşedinte al partidului, Dan Barna. Acesta nu a reuşit să intre în turul 2, deşi multă lume spunea că are şanse mari.

Cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis

În turul 2 au intrat atunci Klaus Iohannis, cel care a câştigat alegerile şi Viorica Dăncilă, candidatul celor de la PSD. „Nu am luat o decizie. Am alţi colegi şi colege care pot să conducă statul român cu agendă de modernizare, europeană. Voi lua decizia la momentul potrivit. Posibil pe finalul acestui an”, a declarat Cătălin Drulă, întrebat la Prima News dacă va candida la alegerile prezidenţiale.

Drulă a mai adăugat că persoana care va candida din partea USR la alegerile prezidenţiale este aleasă de către Congresul partidului. Momentan, cei de la USR nu mai sunt văzuţi nici măcar cu procentele pe care le-au luat în 2019 şi 2020. Conform tuturor sonajelor de opinie, AUR a devenit a treia forţă politică din România. Cei de la Uniunea Salvaţi România sunt abia pe locul al patrulea, cu un procent de 7-8%.

Iohannis se află la cel de-al doilea mandat în funcţia de preşedinte al României. Conform Constituţiei, actualul şef al statului nu mai are voie să candideze pentru un al treilea mandat. Momentan, niciun partid din România nu şi-a anunţat clar candidatul pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

To Top