Alegeri Prezidentiale 2024

Surpriză uriaşă înaintea alegerilor prezidenţiale 2024! Cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis

Surpriză uriaşă înaintea alegerilor prezidenţiale 2024! Cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis
Mircea Geoană, sursa foto facebook

Surpriză uriaşă înaintea alegerilor prezidenţiale 2024! S-a aflat cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis. Doar Mircea Geoană poate răsturna situaţia. Datele unui sondaj ATLAS scot la iveală cifre absolut uluitoare. Actualul secretar general adjunct al NATO ar fi favorit să câştige.

Totuşi, un nume surpriză ar putea să îi ia faţa lui Mircea Geoană. Fostul PSD-ist are 14,5% din alegătorii cu drept de vot și și conduce în toate scenariile pentru al doilea tur.

În primul scenariu, în care pe lista pentru alegeri prezidențiale se numără Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi, George Simion, Cătălin Drulă, Diana Șoșoacă, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor, Ludovic Orban, Dacian Cioloș sau Eduard Hellving, oficialul NATO a strâns 22,6% din preferințele celor intervievați.

În cazul în care Mircea Geoană nu ar candida, preşedintele României ar deveni Laura Codruţa Kovesi. Şefa Parchetului European l-ar bate în turul 2 pe şeful PSD, Marcel Ciolacu. Fosta şefă DNA, Laura Codruța Kovesi, ar avea un punctaj de 15,7%.

Pe următoarele locuri se situează liderul PSD, George Simion, Nicolae Ciucă, Cătălin Drulă, Diana Șoșoacă, Dacian Cioloș, Ludovic Orban, Eduard Hellving și Kelemen Hunor.

Datele sondajului arată că fosta şefă DNA reușește să ajungă în turul doi în toate scenariile testate. Cu Mircea Geoană în turul 2 fosta șefă a DNA ar pierde alegerile. Liderul AUR apare pe a treia poziție în toate scenariile testate pentru primul tur, cu aproximativ 10% dintre voturile alegătorilor.

Surpriză uriaşă înaintea alegerilor prezidenţiale 2024!

Actual premier este preferat de 6% până la 11% dintre români în toate scenariile pentru primul tur. Nicolae Ciucă ajunge în al doilea tur și este învins de Geoană, însă se situează la egalitate cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. În turul doi, Mircea Geoană reiese câștigător în toate scenariile indiferent de contra candidat.

Potrivit sondajului, în ceea ce privește alegerile parlamentare, PSD conduce în preferințele alegătorilor cu 25% din voturi. AUR se situează pe locul doi (18%), în timp ce PNL se află doar la un procent în spate. USR strânge 11% din voturi, urmat de UDMR (5,6) ȘI PMP (5,2).

Prestanța Guvernului este dezaprobată de 57,1% dintre români și doar 29% o aprobă. Astfel, activitatea Executivului este evaluată ca „proastă sau foarte proastă” de 52,5% dintre români, 33% consideră „normală” evaluarea, în timp ce doar 6,9% susțin că este „foarte bună sau bună”.

Potrivit metodologiei, sondajul a fost efectuat în perioada 27 ianuarie – 30 ianuarie 2023, pe un eșantion de 2.000 de respondenți, prin recrutare digitală aleatorie, cu o marjă de eroare de +-2%.

To Top