Alegeri Prezidentiale 2024

Surpriză uriaşă înaintea alegerilor prezidenţiale 2024! Cine îi ia locul lui Klaus Iohannis. Nimeni nu se aştepta

Și-au mărit din nou salariile! Klaus Iohannis a semnat legea prin care acești bugetari vor primi bani în plus

Surpriză uriaşă înaintea alegerilor prezidenţiale 2024! S-a aflat cine îi ia locul lui Klaus Iohannis. Nimeni nu se aştepta la asemenea cote.

Mircea Geoană (cota 2,50), Nicolae Ciucă (5,00) și Marcel Ciolacu (7,00) sunt primii trei politicieni cotați de bookmakeri cu șansele cele mai mari să ocupe scaunul de președinte al României, ce va fi lăsat liber de Klaus Iohannis în toamna lui 2024.

Chiar dacă următoarele alegeri prezidențiale sunt peste mai bine de un an și jumătate, una dintre marile case de pariuri din România a activat deja cotele pentru cursa prezidențială. Nu mai puțin de 28 de nume de politicieni și nu numai au primit cote de pariere din partea bookmakerilor. Acestea variază de la 2,50, cota principalului favorit să fie viitorul președinte, până la cota 500,00!

Cu cele mai mari șanse să devină următorul președinte al României este cotat Mircea Geoană. În prezent Secretar General Adjunct al NATO, fostul lider al PSD este privit ca marele favorit al alegerilor de pe finalul lui 2024, cu o cotă de 2,50.

Asta înseamnă că la un pariu de 10 de lei făcut astăzi pe Geoană, în cazul în care la finalul turul doi acesta este declarat învingător, casa de pariuri plătește 25 de lei, din care 3% vor fi reținuți ca taxă pentru stat. Astfel, pariorul câștigă 14,25 de lei. Cu cât suma pariată este mai mare, cu atât cresc și pragurile de impozitare către stat.

În turul 2 al alegerilor prezidențiale ar intra, conform caselor de pariuri, actulul prim-ministru, Nicolae Ciucă, care a primit cota 5,00 pentru a-i lua locul lui Iohannis la Cotroceni.

Bătălia pentru accederea în marea finală s-ar da și între liderul PSD, Marcel Ciolacu (cota 7,00), Alexandru Rafila, actualul ministru al Sănătății (cota 10,00), dar și Laura Codruța Koveși, în prezent procuror șef la Parchetul European (11,00).

Pe lista caselor de pariuri mai apar George Simion (13,00), Emil Boc (17,00), Sorin Grindeanu (18,00) sau Gabriela Firea (25,00). Apoi tabloul este completat de Cătălin Drulă, Raed Arafat, Florin Cîțu, Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Eugen Tomac, Bogdan Aurescu sau Dacian Cioloș. Cu cea mai mare cotă (500,00), bookmakerii i-au nominalizat pe: Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, Liviu Dragnea, Diana Șoșoacă, Dan Diaconescu, dar și Gheorghe Hagi! Actualul patron și antrenor principal al echipei de fotbal Farul Constanța. 2024 va fi un an de alegeri pentru România, fiind prima dată când toate cele patru alegeri se desfășoară în același an: locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale.

Conform rezultatelor unui sondaj Atlas Intel, realizat la finalul lunii ianuarie, Geoană este văzut de 14% dintre cei chestionați ca fiind candidatul preferat pentru alegerile prezidențiale. Urmat în clasament de Laura Codruța Koveși (9,6%) și George Simion (8,5%). În primul tur, Geoană este preferat de 23% din alegători și apare cu șase puncte procentuale în fața Laurei Codruța Koveși, în scenariul care nu include un candidat din partea PSD.

Ajuns în cel de-al doilea tur de scrutin, 53% l-ar vota pe Geoană într-o finală cu Nicolae Ciucă, 52,3% într-o bătălie cu George Simion, 49,2 într-o finală cu Emil Boc și 39,7 într-o luptă cu Laura Codruța Koveși. Sondajul a fost aplicat pe 2.000 de respondenți, aleși prin metoda recrutării digitale aleatorii. Are o eroare tolerată de 2 puncte procentuale și un nivel de încredere de 95%. Niciuna dintre personalitățile politice indicate în sondaj și de casa de pariuri nu și-a anunțat oficial intenția de a candida la prezidențialele din 2024.

To Top