Alegeri Prezidentiale 2024

Se aleg pe banii noștri! Anul 2024 va fi cel mai scump an electoral din istoria României

PNL aruncă în aer scena politică! Propunerea făcută pentru alegerile parlamentare din 2024

Ei se aleg cu funcțiile și cu puterea, noi trebuie să dăm banii. 2024 va fi cel mai scump an electoral. Costurile ajung la sute de milioane de euro.

În premieră, toate cele patru rânduri de alegeri vor fi organizate în același an. Partidele aflate la putere se ceartă pe comasarea lor.

Următorul an este singurul an cu patru rânduri de alegeri, iar costurile vor fi destul de mari dacă ar fi să luăm în calcul că în 2019 și 2020 atunci când s-au desfășurat cele patru rânduri de alegeri pe parcursul celor doi ani care au avut costuri de aproximativ 518 milioane de euro, scrie antena3.ro.

Este de așteptat ca anul viitor suma să fie una considerabil de mare, dat fiind faptul că au crescut destul de mult prețurile, atât pentru hârtia pe care o folosesc cei de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru buletinele de vot, dar și costurile pentru organizarea secțiilor de votare.

Alegerile din 2024 vor costa peste jumătate de miliard de euro

Prin urmare, este de așteptat ca anul viitor, suma să fie undeva la aproximativ 520 de milioane de euro, însă rămâne de văzut cum va arăta, până la urmă, calculul final.

În anul 2019, atunci când au avut loc alegerile europarlamentare, acestea ne-au costat 47 de milioane de euro, alegerile prezidențiale 150 de milioane de euro, alegerile parlamentare din anul 2020, 121 de milioane de euro, iar în 2020 alegerile locale aproximativ 200 de milioane de euro așadar, sume considerabil de mari.

Rămâne de văzut până la urmă, cum va arăta anul viitor suma pentru toate cele patru rânduri de alegeri, dat fiind faptul că ar mai trebui punctat și că alegerile prezidențiale vor avea două tururi.

To Top