Alegeri Prezidentiale 2024

S-a detonat bomba alegerilor prezidenţiale 2024! Ce ar putea pune la cale PSD şi PNL

S-a detonat bomba alegerilor prezidenţiale 2024! Ce ar putea pune la cale PSD şi PNL
Marcel Ciolacu Sursa foto Facebook

S-a detonat bomba alegerilor prezidenţiale 2024! S-a aflat ce ar putea pune la cale PSD şi PNL. Există posibilitatea ca cele două partide aflate în coaliţie să aibă un candidat comun la scrutinul de la finalul anului viitor. Asta de teama faptului că AUR ar putea intra în turul 2.

PSD şi PNL ar putea bate palma şi pentru alegerile de anul viitor. O spune Marius Pieleanu, șeful Avangarde. Acesta a analizat în emisiunea OFF/OnTheRecord șansele de succes ale partidelor și cele ale potențialilor candidați pentru Președinția României în alegerile din 2024.

Marius Pieleanu a avansat mai multe scenarii. „Pe români, este adevărat, nu-i prea interesează de rocada premierilor. Marcel Ciolacu a progresat foarte mult.

Ciolacu are un alt tip de autoritate în PSD în comparație cu Liviu Dragnea și doamna Dăncilă. Riscul cel mare pentru Ciolacu este ca statul de drept sau instituțiile să nu-i permită să ajungă premier. Dacă cineva vrea să rupă PSD va spune: suntem de acord cu un lider PSD premier, dar nu Marcel Ciolacu.

Șansa PNL este să facă alianță în alegeri cu PSD. Există riscul ca PSD să câștige mult în alegeri. S-ar putea să existe surprize: pe listele PSD să fie nume importante din PDL. PNL sub Crin Antonescu a fost profitabil pentru că a negociat cu Victor Ponta în USL.USL se poate și acum reedita. Premierul Ciucă este încă un om de onoare.

PSD îl va accepta candidat la Președinție doar pe Marcel Ciolacu. Dacă se proiectează o construcție în care PNL să fie parte, să livreze Președintele cu acordul PSD iar PSD să ia 4 ani premierul, atunci s-ar putea să nu mai fie Marcel Ciolacu candidat.

Mai există și a 3-a abordare: o personalitate a vieții publice care să candideze. Este foarte posibil să fie o nominalizare PSD – PNL comună la Președinție ca să destructurezi avântul AUR. Scenariul 2 pentru Președinție: M. Ciolacu – candidat PSD, N. Ciucă – candidat PNL și George Simion – candidat AUR. Pe scenariul 2 există riscul ca în turul 2 să intre M. Ciolacu cu G. Simion.

S-a detonat bomba alegerilor prezidenţiale 2024!

PNL și USR ar mai putea avea un candidat comun în persoana doamnei Laura Coruța Koveși. În scenariul acesta, turul 2 la Președinție va fi între Marcel Ciolacu și Laura Codruța Koveși. Înțeleg că doamna Koveși nu este interesată de o candidatură la Președinția României.

Încă nu s-a inventat independentul din România care să câștige prezidențialele doar prin susținere publică, fără un partid în spate. PSD nu-l vrea pe Mircea Geoană candidat la Președinție. Mircea Geoană a plecat din PSD și și-a făcut alt partid.

Mircea Geoană își dorește foarte mult să fie candidat la Președinție. Mircea Geoană ar putea fi cel mai bun ministru de externe pe care România să-l aibă după Revoluție. Pe lângă Bogdan Aurescu, Mircea Geoană ar fi chiar Titulescu. Participarea la vot se stimulează prin educație.

Când ai în România cea mai mare rată a analfabetismului structural și funcțional din UE, nu poți să ai pretenții ca populația să vină la vot. Participarea va fi mare la Președinție, va fi relativ ok la locale și sub 40% va fi la parlamentare.

La europarlamentare dacă atingem o treime, ca participare populație cu drept de vot, este o performanță. Comasarea localelor cu parlamentarele este o soluție. Comasarea turului 2 la Președinție cu parlamentarele ar asigura fotoliul de Președinte pentru Marcel Ciolacu, este o șansă mare pentru PSD aici”, a spus Pieleanu, în direct pe Aleph News.

To Top