Alegeri Prezidentiale 2024

S-a aflat cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis! Surpriză uriaşă înaintea alegerilor prezidenţiale. Este dezvăluirea momentului

S-a aflat cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis! Surpriză uriaşă înaintea alegerilor prezidenţiale. Este dezvăluirea momentului

S-a aflat cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis! Surpriză uriaşă înaintea alegerilor prezidenţiale din 2024. Este dezvăluirea momentului pe scena politică din România. Au fost făcute publice mai multe nume importante din PSD care ar putea candida în 2024.

Klaus Iohannis îşi va termina mandatul al doilea de preşedinte în 2024. Chiar dacă se spune că PSD va apela la Marcel Ciolacu, social-democraţii au mai multe alternative.

S-a aflat cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis!

Analistul politic Bogdan Chirieac susţine că PSD are mai multe variante pentru înlocuirea lui Klaus Iohannis. Pe lângă Marcel Ciolacu au fost nominalizaţi Sorin Grindeanu, Mihai Tudose sau Gabriela Firea.

„Ca să începem din conducerea partidului, Marcel Ciolacu este în mod evident calificat pentru această funcție. Acolo se mai află și Sorin Grindeanu. Probabil își dorește această candidatură, mai este și doamna Gabriela Firea. Mai vorbim și despre domnul Alexandru Rafila, care era propunerea de prim-ministru a PSD după ce a câștigat alegerile parlamentare în 2020.

V-am spus despre domnul Mihai Tudose, despre domnul Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, președintele Consiliului Național al PSD. Partidul are multe personalități care pot participa”, a explicat analistul politic, în direct la România TV.

Mai mult, analistul politic este convins că orice candidat ar avea PSD acesta ar intra în turul doi. „Cu siguranță toți acești oameni pot intra în turul II. Depinde de emoția pe care o stârnesc pentru a putea trece și a câștiga turul I. La ei se adaugă categoric Mircea Geoană.

Este, dacă vreți, tot din zona PSD, a fost multă vreme președintele partidului. Dânsul este calificat și prin pozițiile internaționale pe care încă le deține și care vor “expira” în 2024. Aşadar, PSD are de unde alege. Acum, pe ce se bazează dânșii – probabil așa și-au făcut sondajele – este faptul că ar avea mai multe șanse cu un candidat care nu face parte din partid. Nu știu ce să spun despre această variantă.

În momentul în care un candidat extern este susținut de PSD, va lua toate relele PSD-ului. În plus, organizațiile nu vor fi la fel de mobilizate cum ar fi, de pildă, pentru Marcel Ciolacu. Este un aspect. În organizați,i sunt oameni care trebuie mobilizați”, a conchis Chirieac.

To Top