Alegeri Prezidentiale 2024

S-a aflat adevărul despre duşmanul lui Klaus Iohannis! Urmează o candidatură surpriză în 2024. Dezvăluiri de ultimă oră

S-a aflat adevărul despre duşmanul lui Klaus Iohannis! Urmează o candidatură surpriză în 2024. Dezvăluiri de ultimă oră

S-a aflat adevărul despre duşmanul lui Klaus Iohannis! Urmează o candidatură surpriză în 2024. Dezvăluiri de ultimă oră. Totul s-a aflat la podcastul „HAI Live” de pe canalul de Youtube „HAI România!”. Robert Turcescu și Ion Cristoiu au discutat cu fostul ministru al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, despre decorația primită de la președintele Ucrainei.

Vasile Dîncu a vorbit despre o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale 2024. Dîncu și-a dat demisia din funcția de ministrul al Apărării Naționale în urma unor declarații controversate, în care a sugerat necesitatea pacii în Ucraina. Asta l-a înfuriat pe Klaus Iohannis, pe premierul României, Nicolae Ciucă, și pe președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Vasile Dîncu și-a motivat demisia prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României. „Războiul va mai continua singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia.

Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, spunea Vasile Dîncu în cadrul unui interviu acordat pentru Prima TV.

În cadrul podcastului de miercuri, 1 martie 2023, Vasile Dîncu a clarificat întreaga situație. Acesta a precizat că ceremonia de decernare a medaliei primită din partea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea loc joi, 2 martie 2023 la Ambasada Ucrainei, însă, în realitate, medalia respectivă i-a fost oferită din august 2022.

S-a aflat adevărul despre duşmanul lui Klaus Iohannis

„Mâine va fi o festivitate la Ambasadă. Eu am amânat (n.red. – festivitatea). Decorația a fost trimisă de anul trecut din august. Aveam programat să merg într-o vizită la Kiev. Nu am găsit eu momentul să facem această festivitate. Decorația nu avea nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat în România în acea perioadă.

Ceea ce am făcut eu în colaborare cu administrația de la Chișinău a fost apreciat. Sigur că la Kiev nu se ține cont de ceea ce se întâmplă la noi, de manevrele politice care se întâmplă la București. Care nu aveau legătură, de fapt, cu ceea ce făceam eu sau alții la Ministerul Apărării sau la alte ministere”, a zis el în cadrul podcastului, conform capital.ro.

Întrebat de Ion Cristoiu dacă în spatele medaliei oferite de Volodimir Zelenski se leagă o viitoare campanie electorală, Vasile Dîncu a negat totul. Acesta a infirmat zvonul potrivit căruia și-ar pregăti candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024.

„Nu candidez. Probabil unii s-au gândit la asta. Și această decorație din partea Ucrainei, am văzut că nu a fost primită cu entuziasm de unii din clasa politică”, a afirmat fostul ministru al Apărării Naționale. „Domnului Iohannis sunt convins că i-a stricat somnul”, a replicat Robert Turcescu.

To Top