Alegeri Prezidentiale 2024

Răsturnare de situaţie în cazul Maia Sandu! Noi dezvăluiri despre candidatura acesteia la prezidenţiale: ‘Nu asta intenționează!’

Răsturnare de situaţie în cazul Maia Sandu! Noi dezvăluiri despre candidatura acesteia la prezidenţiale: 'Nu asta intenționează!'
Maia Sandu sursa foto facebook

Răsturnare de situaţie în cazul Maia Sandu! Noi dezvăluiri despre candidatura acesteia la prezidenţiale. Deşi se spunea că aceasta poate fi candidatul surpriză al PSD şi PNL în 2024, lucrurile nu ar sta deloc aşa. Acest scenariu ar fi exclus.

Sociologul Bruno Ștefan spunea în 2021 că un astfel de scenariu ar fi posibil. Maia Sandu să îi ia locul lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

PSD şi PNL şi-ar fi dorit-o pe Maia Sandu candidat la prezidenţiale. Chiar şeful PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu această propunere. Totuşi, candidatura acesteia nu ar mai sta în picioare, conform lui Bruno Ştefan.

“Maia Sandu declară că nu va candida. Tot trimite aceste mesaje unor oameni, inclusiv mie, că nu-și dorește acest lucru. Ea are acum nevoie de sprijinul întregii elite politice românești de aici. Totul pentru a putea ține barca Moldovei în picioare, că se scufundă. Ea nu asta intenționează (n.r. – să candideze la alegerile prezidențiale din 2024)”, spune sociologul, conform bugetul.ro.

Răsturnare de situaţie în cazul Maia Sandu!

Sociologul nu s-a oprit aici. “Nu cred că se va produce fenomenul ăsta. Bineînțeles, e surâzător ca un scenariu „Alexandru Ioan Cuza” să se producă, să se repete ce s-a întâmplat în 1859, dar nu va fi. Pentru că ambele constituții spun că președintele unei țări nu are voie să exercite nicio altă funcție, absolut niciuna. Deci nu are cum să fie președinte și-ntr-o țară, și-n alta. Ar trebui să renunțe la una din ele. Unirea, dacă este să se producă, se produce printr-un referendum în ambele țări și abia pe urmă se alege noul președinte, votat de către toți ceilalți.

Dar scenariul ca ea să candideze este incompatibil cu funcția de președinte a ei”, a mai spus Bruno Ştefan, conform sursei citate.

Sociologul cere ajutor pentru Maia Sandu. “Dar ea are nevoie de susținerea românească într-o bătălie care e destul de sofisticată, pentru că rușii de acolo au susținerea întregii Rusii. Nu e mică forța comunității rusești din Moldova. Și atunci, ea știe că îi poate contrapune forța majorității românești de aici, ce încă nu e suficientă în bătăliile de acolo. Moldova e un butoi de pulbere care stă să explodeze. Și de asta ea are nevoie de susținerea tuturor, nu să mai creeze încă un fenomen care să explodeze. Poate că greșesc eu”, a încheiat sociologul.

To Top