Alegeri Prezidentiale 2024

Klaus Iohannis e terminat! Dezvăluirea care îl pune la pământ pe preşedinte. Nu mai are nicio şansă

S-a aflat cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis! Surpriză uriaşă înaintea alegerilor prezidenţiale. Este dezvăluirea momentului
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis e terminat! Dezvăluirea care îl pune la pământ pe preşedinte. Nu mai are nicio şansă şi niciun viitor în politică. Şeful statului mai are aproape doi ani de mandat, dar încrederea în el e la cote alarmante. Cel puţin asta reiese dintr-un sondaj de opinie.

România s-a săturat de Klaus Iohannis după aproximativ 8 ani. Mai mult de jumătate dintre cetățeni dezaprobă activitatea președintelui. Mai mult, românii au o părere proastă sau foarte proastă despre actualul șef al statului, conform unui sondaj atlasintel.org.

Sondajul mai arată că Mircea Geoană este principalul favorit. Lupta se anunță a fi extrem de strânsă, iar eventuala absență a diplomatului din cursă ar spori șansele liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 – 30 ianuarie 2023, pe 2.000 de respondeți și are o marjă de eroare de +/- 2,2 puncte procentuale, cu un nivel de încredere de 95%, fiind reprezentativ pentru electoratul României.

Conform cercetării, 56,1% dintre cetățenii României dezaprobă activitatea lui Klaus Iohannis. Doar 31,4% o aprobă. O pondere de 53,2% au părere „proastă sau foarte proastă” despre președintele României, cu doar 9,6% având o părere „foarte bună sau bună” – circa o treime (31,2%) au o părere normală.

Klaus Iohannis nu stă prea bine nici la capitolul imagine a liderilor politici. Acolo unde este abia al șaselea într-un top deschis de Mircea Geoană. Un procent de 58% din cetățeni au o viziune negativă cu privire la actualul președinte.

Klaus Iohannis e terminat!

Candidatul preferat de electorat pentru alegerile prezidențiale din 2024 este Mircea Geoană. Actualul secretar general adjunct al NATO, are un scor de 14,5%. În urma sa este Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, cu 9,6%.

Totuși, ca intenție de vot, cercetarea arată că absența lui Mircea Geoană din cursa prezidențială sporește semnificativ șansele lui Marcel Ciolacu, 13,3%. Fără secretarul general adjunct al NATO, cel mai bun scor ar fi totuși cel al Laurei Codruța Kovesi, 15,7%.

În ceea ce privește turul II al alegerilor prezidențiale, estimările arată că situația se joacă cam în oricare dintre scenarii. Mircea Geoană ar avea scorul mai mare într-o finală prezidențială cu Nicolae Ciucă, George Simion, Emil Boc și Laura Codruța Kovesi. Este creditat cu majoritatea voturilor (50% + 1) doar în fața liderilor de la PNL și AUR.

Deși n-ar obține o majoritate, Marcel Ciolacu ar avea la rândul său scorul mai bun într-un tur II cu George Simion și Nicolae Ciucă.

To Top