Alegeri Prezidentiale 2024

El ar putea deveni noul președinte al României! Are cele mai multe șanse să câștige alegerile

El ar putea deveni noul președinte al României! Are cele mai multe șanse să câștige alegerile

El ar putea deveni noul președinte al României! Potrivit unui sondaj ATLAS, Mircea Geoană are cele mai mari șanse în cursa prezidențială din 2024. Numărul 2 din NATO este candidatul preferat de 14,5% din alegătorii cu drept de vot și și conduce în toate scenariile pentru al doilea tur.

În primul scenariu, în care pe lista pentru alegeri prezidențiale se numără Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi, George Simion, Cătălin Drulă, Diana Șoșoacă, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor, Ludovic Orban, Dacian Cioloș sau Eduard Hellving, oficialul NATO a strâns 22,6% din preferințele celor intervievați.

În cel de-al doilea scenariu, în care candidatul PSD este Marcel Ciolacu, cursa pentru scaunul de la Cotroceni este câștigată de Laura Codruța Kovesi, cu un punctaj de 15,7%.

Pe următoarele locuri se situează liderul PSD, George Simion, Nicolae Ciucă, Cătălin Drulă, Diana Șoșoacă, Dacian Cioloș, Ludovic Orban, Eduard Hellving și Kelemen Hunor. Datele sondajului arată că Kovesi reușește să ajungă în turul doi în toate scenariile testate, însă în varianta în care contracandidatul este Mircea Geoana, fosta șefă a DNA ar pierde alegerile.

Noul președinte al României: Ciucă ajunge în al doilea tur și este învins de Geoană

Liderul AUR apare pe a treia poziție în toate scenariile testate pentru primul tur, cu aproximativ 10% dintre voturile alegătorilor.

Actual premier este preferat de 6% până la 11% dintre români în toate scenariile pentru primul tur. Nicolae Ciucă ajunge în al doilea tur și este învins de Geoană, însă se situează la egalitate cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

În turul doi, Mircea Geoană reiese câștigător în toate scenariile indiferent de contra candidat.

Potrivit sondajului, în ceea ce privește alegerile parlamentare, PSD conduce în preferințele alegătorilor cu 25% din voturi. AUR se situează pe locul doi (18%), în timp ce PNL se află doar la un procent în spate. USR strânge 11% din voturi, urmat de UDMR (5,6) ȘI PMP (5,2).

To Top